Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wylinka i grzebień

Mieszany widok

delta
    Guest

Wylinka i grzebień

Mam mały problem
    mój mały smoczek przechodzi pierwszą wylinkę u mnie ma dużą wilgotność (szyby cały czas mokre, kilka razy dziennie spryskiwane całe terra, basenik z wodą na grzałce) a mimo to na kilku "kolcach" grzebienia pozostała mu wylinka i nie chce zejść
    i nie wiem czy mam to pozostawić zeby samo zeszło o ile zejdzie czy mam go złapać i probowac moczyc i ściagac samemu (leg nie oswojony)

dzieki z góry za rady ))

Re: Wylinka i grzebień

dobre pytanie, ściągać czy nie
    jeśli nie jest oswojony, to raczej nie ściągaj, bo zestresujesz legwanka jeszcze mocniej..

ja swojemu bydlakowi ściągam "ręcznie" cały grzebyk, ale to inna sprawa, bo legwan ma długie kolce i wątpliwą sprawą jest, to żeby same mu one zeszły..

delta
    Guest

to co zostawic??
    tylko czy mu sie kolce nie polamia jak wylinka nie zejdzie

jesli juz bedziesz widział, że wylinka zejdzie swobodnie z kolca, to możesz delikatnie sprobowac zdjąć, ale pamiętaj, nic na siłę

delta
    Guest

tak tylko to dzikus czy mam go wogole lapac i stresowac??
    jak myslisz meg ??

po co od razu łapać..
    jak będzie sobie siedział grzecznie w terra, spróbuj włożyć rękę do terra i mu zdjąć..
    ale wiesz co?
    jak to jest mały leguś, to i kolce ma małe, więc może sama ta wylinka mu "spadnie"

delta
    Guest

dzieki za rady meg poczekam jeszcze pare dni jak nie zejdzie sama to zrobie tak jak radzisz
    jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrowko dla ciebie i twojego smoka
    piwko dla was za rade ))

nie ma sprawy, dziekowac tez nie trzeba :P
    za Ciebie też zdrówko łyknę

jak piwko daja to ja jestem hyhyhy
    ja bym zostawil przy okazji zobaczysz jakie akrobacje bedzie maly wyczynial bo go to niezle wkurza ))) to co z tym piwem )))))))

"Szyby cały czas mokre" - niestety to nie jest dobry objaw, świadczy o braku wentylacji - chyba że szyby są mokre podczas spryskiwania.

Uprawnienia umieszczania postów