-
Re: Korek
Masz podane linki w powyższych postach. W którymś był chyba opisywany korek dostępny np. w Biofilu. Jest to płyta korkowa gr. 25mm, a nie "zwykły" ozdobny korek 3mm, który faktycznie nie wytrzyma dużego jaszczura. Tu znajdziesz to o czym piszę - http://www.biofil.pl/biofiles.php?d=polecamy&jezyk=pl
Pozdrówko! Rysiek
-
Dzięki Rysku z odpowiedzi, a moderatorowi (meg11?) dzięki z przywrócenie dawnej tożsamości.
Mam jeszcze tylko pytanie o Biofila. Korzystaliscie z jego usług? Ceny w porównaniu z innymi sklepami są konkurencyjne, czy tez jest tam drożej? Poza tym boję się, ze transport takich płyt z Krakowa do Żyrardowa, bedzie mnie kosztował krocie.
-
W tej chwili tych płyt korkowych w Biofilu nie ma , dostawa spodziewana jest we wtorek . Ale (uwaga!!!) korek jest dość miękki i cięższe zwierzaki mogą go szybko wydrzeć i skruszyć . W sklepie powiedziano mi , że to najlepszy dostępny materiał do wyklejenia terra. Łatwo się przykleja , jest bardzo dekoracyjny i co ważne - tani .Koszt przesyłki zależy od wagi, np. 3-4 płyty pocztą ok 10-15 zł , a kurierem 26 zł ( dostawa na drugi dzień od zamówienia ) . Pozdrawiam
-
najlepsza jest nieobrobiona kora debu korkowego grubosc ok. 3 cm zmielony i w formie plyt korek jes miekki i latwo sie niszczy a taka kora jest bardzo wytrzymala moj leg ma z niej polke na ktorej sie wygrzewa jest to po prostu kawalek (ok.25x50cm)taiej kory przykrecony do galezi niestety nie wiem gdzie to kupic moj stary pracowal w Domu Korkowym ( a moze domie ale chyba nie cholera pierwszy raz przytrafia mi sie cos takiego ze nie jestem pewien jak cos napisac) i dostalem to od niego takie kawalki byly tam jako cos w rodzaju reklamy jak wyglada korek przed przerobieniem
Uprawnienia umieszczania postów