Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Ogrzewanie w nocy terra

delta
    Guest

Ogrzewanie w nocy terra

Czy ktoś mógłby mi polecić jakąś metodę ogrzewania terra w nocy oprócz kabla grzewczego bo to nie wystarcza w moim przypadku do utrzym. temp.
    Próbowałem żarówkę night glo ale po trzech dniach padła, narazie zostawiam zapaloną jedną lustrzankę ale mam obawy czy to nie przeszkadza legowi

Re: Ogrzewanie w nocy terra

sorki, że nie na temat, ale mi też night glo padła po trzech dniach, badziewie cholerne)))

delta
    Guest

reklamuj w sklepie bo ja tak zrobilem ale nie licze na tą zarówke bo i tak padnie po kilku dniach znowu
    teraz kupie porcelanowy promiennik w biofilu i mam problem z glowy )

na noc promiennik podczerwieni ceramiczny lub zwykly sa takie w sklepach elektrycznych philipsa 175W (moc jak 235 czy coios takiego) czerwone swiatlo rok gwarancji i nie przepala sie tak szybko ,jak za duza moc mozna zastosowac sciemniacz do swiatla i tym regulujesz pobor mocy i temperaturke promiennik ten kosztuje u mnie w miescie 35 PLN pozdrawiam

delta
    Guest

wielkie dzieki kozub bede musiał poszukac u siebie moze cos takiego znajde

Są jeszcze lepsze, polskie z Heliosa. Mam teraz 150W, daje żółte światło i świeci już ponad pół roku. Kosztuje ok 12-15zł. Na noc porcelanowe - http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi/promiennik.jpg
    Trzymajcie się ciepło :-) Rysiek

sa tez tansze 15-18 PLN Heliosa ale nie spotkalem sie z takimi co by dawaly swiatlo czerwone tylko biale-zolte
    Pozdrawiam

Czerwone światło jest dobre dla gatunków prowadzących nocny tryb życia, bo można je obserwować. Dla dziennych jak najwięcej światła, bo nasze terraria są na ogół ciemne, a nie jest to bez znaczenia. Temperatura to nie wszystko. Nawet żółty promiennik daje coś światła. Pozdrówko! R&G

tak ale chodzilo o ogrzewanie na noc i mi sie wydaje ze czerwone bedzie super bo nie bedzie mu przeszkadzalo jak bedzie sobie spal no i nam oczywiscie ale z philipssa sa tez biale
    Pozdrawiam wszytkich i wszytkie zielone smoczki

Więc tak jak pisałem porcelanka :-)

Uprawnienia umieszczania postów