-
Glinka ?
Witam wszystkich Legwanowców
Mam pytanko : co to jest glinka?
w postach wyczytałem że powinien legwan mieć do niej dostęp
-
Re: Glinka ?
też zadałem to pytanie ale nie uzyskałem odpowiedzi może tobie sie uda pozdrawiam
-
napiszcie proszę gdzie to znaleźliście.. ? ? ?
-
Nie słyszałem o tym :-0 . Pozdrówko! Rysiek
-
delta, w postach?
kurcze, czytam wszystko dokładnie, a jeszcze się z takim słowem na forum nie spotkałam ))
-
Z tym słowem się spotkałem, bo ktoś już o to pytał, ale nie wiem co to jest . Pozdrówko! Rysiek
Ps. Możesz być w 100% pewny, delta, że bez tego jednak da się żyć :-) Nie jest to coś niezbędnego dla legwana, o ile coś takiego jest.
-
tzn. ja też sie spotkałam, bo daniel4444 tez o to pytał, ale o ile pamiętam nikt mu nie udzielił odpowiedzi
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=10510&t=10510
-
Możliwe że legwany żyjące na wolności szukając potrzebnych im do życia minerałów i mikroelementów pobierają te substancje, jedząc ziemie ,albo jakiś rodzaj glinki.
Wiem także że papugi ary zajadają się jakąś glinką która ma właściwości neutralizujące toksyny z pewnych nasion które papugi te jedzą.
Możliwe że legwany mogą jeść tą glinkę w naturze z tych samych powódek.
-
Ale Wy jestescie !
Nikt sie nie zorientowal ze to jest podchwytliwe pytanie ?!??!??!??
Glinka to jest nasza siatkarka przeciez
Pozdrawiam ! Kuba
-
a ja słyszałem )) glinka służy jako neutralizator związków trujących znajdujących się w nasionach zjadanych i tu uwaga ... przez papugi Ara ( arrarauna) - i tylko w tym przypadku, ale u legwanów szczególnie młodych rozpoczynających jedzenie " na własną rękę" flora bakteryjna w żołądku zaszczepiana jest przez zjedzeniu odchodów dorosłych osobników
Pozdrawiam !
Uprawnienia umieszczania postów