Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Glinka ?

delta
    Guest

Glinka ?

Witam wszystkich Legwanowców

Mam pytanko : co to jest glinka?
    w postach wyczytałem że powinien legwan mieć do niej dostęp

Re: Glinka ?

też zadałem to pytanie ale nie uzyskałem odpowiedzi może tobie sie uda pozdrawiam

napiszcie proszę gdzie to znaleźliście.. ? ? ?

Nie słyszałem o tym :-0 . Pozdrówko! Rysiek

delta, w postach?
    kurcze, czytam wszystko dokładnie, a jeszcze się z takim słowem na forum nie spotkałam ))

Z tym słowem się spotkałem, bo ktoś już o to pytał, ale nie wiem co to jest . Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Możesz być w 100% pewny, delta, że bez tego jednak da się żyć :-) Nie jest to coś niezbędnego dla legwana, o ile coś takiego jest.

tzn. ja też sie spotkałam, bo daniel4444 tez o to pytał, ale o ile pamiętam nikt mu nie udzielił odpowiedzi

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=10510&t=10510

Możliwe że legwany żyjące na wolności szukając potrzebnych im do życia minerałów i mikroelementów pobierają te substancje, jedząc ziemie ,albo jakiś rodzaj glinki.

Wiem także że papugi ary zajadają się jakąś glinką która ma właściwości neutralizujące toksyny z pewnych nasion które papugi te jedzą.

Możliwe że legwany mogą jeść tą glinkę w naturze z tych samych powódek.

Ale Wy jestescie !
    Nikt sie nie zorientowal ze to jest podchwytliwe pytanie ?!??!??!??
    Glinka to jest nasza siatkarka przeciez

Pozdrawiam ! Kuba

a ja słyszałem )) glinka służy jako neutralizator związków trujących znajdujących się w nasionach zjadanych i tu uwaga ... przez papugi Ara ( arrarauna) - i tylko w tym przypadku, ale u legwanów szczególnie młodych rozpoczynających jedzenie " na własną rękę" flora bakteryjna w żołądku zaszczepiana jest przez zjedzeniu odchodów dorosłych osobników
    Pozdrawiam !

Uprawnienia umieszczania postów