-
Re: WYMIARY LEGOW:)
Co nic nam nie mowi o wieku tej legwanicy )))))
-
Oprocz tego duzy wplyw maja rowniez choroby, przebyte operacje itd.
-
kupilem ja w grudniu 2002 miala wtedy 28 cm, niestety nie mam pojecia w jakim wieku wtedy byla
-
No to też dorzucę swoje dane. Mój leg ma ok 80cm. i jest u mnie dwa lata jak go kupiłem miał około 30cm. Już od dawna wydawało mi się że to ciut mało ale leg wygląda bardzo dobrze wciąż ma żywe zielone kolorki. O dietę dbam aby mu ją urozmaicać(wit +wapno) temp. także od początku ok i uv także. Mięska nigdy mu nie dawałem i nie zamierzam. Kupując sprzedawca powiedział że ma około pół roku choć nie do końca mu wierzę.Dieta w sklepie nie była odpowiednia i może to właśnie ona go przychamowała jak był mały . Co prawda stracił parę cm. ogona (Jak go kupiłem to miał już martwicę) ale nie za dużo. Przez ten czas nigdy nie chorował.
No to by było tylę
P.S. może trafiłem na jakiegoś karzełka?
-
Ja mam swojego lega (Leon'a :-) ) od 13 maja 2003 roku i jak go kupowałem to miałe coś ok.40 cm długości a teraz ma nie cały jeszcze 1 rok i ma 79 cm długości...
Terrarium ma narazie o wymiarach 60cm długości, 30 cm głębokości i 40 wysokości ale w następnym tygodniu zamawiam mu nowe o wymiarach 128 długości, 50 głębokości i 150 cm wysokości :-D bo te co teraz ma jest już trochę za małe (więc będzie wolne terra te stare jak mu kupię nowe i kolejna w hodowli będzie jakaś jaczurka :-) ) Dietę ma dobra bo raz na tydzień lub półtora tygodnia dostaje noworodka mysiego (Młodym legwanom daje sie wołowine raz na tydzień :-) )
Pozdro.
Tylik
-
Tylik Ty to chyba dużo o legach nie wiesz (Po pierwsze odpuść te noworodki mysie.A po drugie to jeżeli już robisz większe terra to 50cm(głębokość) jest moim zdaniem za malo!!!!Ktoś Ci głupot nagadał o tej wołowinie!!!!
-
kur* człowieku co Ty piszesz za bzdury.. !!!
jakie noworodki, jaka wołowina, przejdź się na bazarek i kup legowi zieleninkę, no i przede wszystkim poczytaj opis gatunku, bo naprawde mało wiesz, skoro piszesz takie rzeczy, a tym bardziej jeśli je praktykujesz na biednym legwanku ! ! !
kolejna sprawa, głębokość Twojego tarrarium 30cm (gratuluję pomysłu), piszesz że zmieniasz na nowe większe 50cm.. myśle, że to jednak też za mało, legwan niedługo sie nie będzie mógł przekręcić
i jeszcze jedno, poczytaj lepiej jak najwięcej rzeczy na temat legwana zielonego, bo mało wiesz.. a nie już się szykujesz do kupna nowego innego jaszczura (!!!)
słów mi brak.. :/
ale to tylko moje skromne zdanie
-
Ohohohoho a już myślałem że nasza pani moderator będzie mi jechała za to że jade małoletniemu hodowcy ).A tu jednak niespodzianka.Dziękuje pani moderator za poparcie )hihihi
-
Noworodków to ja nie daję tylko...daje także oprócz miesa raz na tydzień lyb dwa larwy mącznika młynarka i świerszcze a o zieleninie poprostu nie napisałem ale daje ją w największych ilościach od mięsa itd bo najwięcej powinno byc zieleninyw diecie legwanów, a co do poczytania o legwanach zielonych to mam książke cała poświęcona im,hodowli ich, jak je karmić, warunki itd...chcesz to dam ci nawet nazwę i autora tej ksiązki proszę bardzo. Autor Witold Borkowski - Legwan Zielony potomek smoków książka była kupowana nie w żadnej jakiejś tam zasr.... księgarni tylko w najlepiej w całej Wawie zaopatrzonym sklepie zoologicznym (nie mówie o Kakadu - bo w wawie we wszystkich Kakadu oprócz tego na bemowie bo tam jeszcze nie byłem jest poprostu wielkie gówno !!! A co do terrarium nowego i jego głębokości to nie mówie że już te nowe które mam zamówić kupić to ma mu starczyć na parte lat albo do końca życia - bo bym się bardzo mylił ! Terrarium jeszcze będe napewno zmieniał chociaż ze 3,4 razy nie licząc tego które teraz bede kupował
-
witam ponownie,
skoro jesteś tak bardzo kasiasty, to proszę bardzo kupuj legwanowi nowe terraria choćby co miesiąc..
mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że legwan to żywe stworzenie, które czuje.. a kiedy jest mu źle to cierpi, z tą tylko różnicą że nie potrafi tego słowami powiedzieć..
jakich ciekawych rzeczy się od Ciebie dowiaduję: noworodki, świerszcze, mączniaki.. hehe.. poczekaj trochę to zobaczysz jak inni zareagują..
daruj sobie te przysmaki i podawaj legwanowi zieleninkę, napewno lepiej na tym wyjdzie..
Uprawnienia umieszczania postów