Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: wilgotnosc

wilgotnosc

Witam
    Mam 1 wazne pytanie. Czy wilgotnosc w granicach 40% (60%-po spryskaniu terarium 2x dziennie) to prawidlowo??? A jak to u was jest ???

pozdro sle
    KRIQS

Re: wilgotnosc

Jak na mój gust to zdecydowanie za mało powinieneś mieć na stałe przynajmniej 60 a ideał to 80% ale wiadomo że to nie taka łatwa sprawa . Proponuje nawilżacz powietrza jakieś wodospadziki itp.
    Ja z nawilżaczem mam problem utrzymac 80% chyba że chodzi non-stop ale tak normalnie mam 60%

Seb ma rację, zerknij tutaj proszę http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=24
    Pozdrawiam

Do tego dodam, że w nocy powinna być jeszcze większa, nawet 90%. Pozdrówko! Rysiek

w oliwskim zoo korzystaja z paru fooggerow i pomimo twardej wody w ujeciach trojmiejskich dzialaja bez zarzutu wydajnie podnoszac wilgotnosc.
    rzeczywiscie fajnie to przy okazji wyglada
    nie stwierdzono zmiany w zachowaniu i kondycji gadow i plazow przy wykorzystaniu tego typu urzadzen,

Sam mam zamiar niedługo to urządzenie wykorzystać :-) Pozdrówko! Rysiek

niom tez kupuje niedlugo foggera)))

tez sie w tym tygodniu przymierzam, jako ze dosc ciezko wytworzyc wilgotnosc w nowym terrarium dla mojej legwanicy (200x150x100, wys. x szer.x gleb.)
    najsmieszniejsze jest to ze nie wrocila juz do starego domku jak znalazla nowe miejsce do wygrzewania od razu sie przystosowala do nowych warunkow, jak skoncze wystroj to umieszcze fotki

Widziałem w stanie "surowym". Dobry i praktyczny pomysł . To chyba profile plastikowe. Jak rozwiązałeś problem z wentylacją, bo okna są szczelne ? Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów