-
Żywienie legwana
Czym mam teraz zimą karmić legwana , żeby dostarczyć mu wszystkich składników odżywczych.Do tej pory dawalem mu banany,mandarynki,jajko,jabłka...
-
Re: Żywienie legwana
Była juz mowa o tym wczesniej.Przejrzyj wcześniejsze posty.Ja swoje maluchy karmię teraz kiełkami rzodkiewki , koniczyny , fasolki mung , lucerny ( do kupienia w Auchan ) , uwielbiaja koperek , szczypior , pory , czasami daję im kapuste pekińską , mandarynki , startą marchew , paprykę , jabłka , suchy pokarm ( firmy Tropical ) , cykorię , ogórki oraz raz na kilka tygodni posiekane jajko . To wszystko posypuję witaminami ( wibovit , sera reptilin , starkowana sepia - taka dla papużek ). Pozdrawiam .Ania
-
.Do tej pory dawalem mu banany,mandarynki,jajko,jabłka." --- co ???
do tej poryyy??? a sa sa w jego pozuwwieniu zielone roslinki???
szybku sadz fosolke itp zeczy i czytaj starsze posty wrrr bo bedize kiepsko z twoim zielonym smokiem
-
KIELKI i jeszcze raz kielki, zielenina ale kielki sa najistotniejsze, powinny zawsze byc dodawane do menu smoka
Pozdrawiam
-
Najistotniejsze sa liscie !!! To one powinny stanowic zdecydowana wiekszosc w legwaniej diecie. Ale poniewaz w tej chwili jest jak jest, trzeba ratowac sie czym sie da, a kielki to rowniez bardzo dobry pokarm dla legwana. W tej chwili podstawa diety mojej Diablo to liscie rzodkiewki, liscie ziol z marketow (melisa, rukola, bazylia), cykoria, kielki, tarta marchew, suchy pokarm tropical (jak zechce go zjesc) sporadycznie owoce. Co ok 3 tyg-miesiaca ok 1/3 gotowanego jajka.
-
hehe, coś ściemniasz Marblo..
liście rzodkiewki powiadasz ? ? ?
a to ciekawe zjawisko o tej porze roku, przynajmniej w stolicy
-
Cholera dzis wlasnie Diablo zjadla resztke lisci rzodkiewki ale postaram sie to udowodnic )))
-
-
Są w sklepach pęczki rzodkiewek wraz z listeczkami Mój Ali też je jada.
Pozdrawiam Magda
-
Ja widziałam tylko same łebki rzodkiewek w folijce za 3zeta:/ ale liści było ani deka
Ps. W Wawie widzialaś Madziu?
Uprawnienia umieszczania postów