Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: podawanie witamin

Mieszany widok

elefantao
    Guest

podawanie witamin

powiedzcie jak najlepiej można oszukać lega z podaniem witamin albo wapna,z czym bym nie zmieszał to zawsze skuma:-)zje troszeczke i odchodzi od miski

Re: podawanie witamin

Zrob mu kanapke z czego co najbardziej lubi a do srodka wpakuj witaminy.

a jak osobnik jest maly (30cm) i trudno zorobic takiemu maluchowi kanapke ktora sie mu do pyszczka zmiesci ??? (pytam teraz w swoim imieniu :P)

Pozdrawiam ! Kuba

Mam Diablo od kiedy mierzyla jakies 20 moze 23 cm i nawet takiemu maluszkowi da sie zrobic kanapeczke przeciez nikt nie powiedzial ze ma ja polknac w calosci od razu . U mnie zdawaly egzamin 2 plasterki ogorka ukrojone najcieniej jak potrafilem i zlozone wlasnie w kanapeczke a pomiedzy nimi zawsze jakies wapno lub witaminy.

Banan nie jest najlepszym owocem dla legwana, ale doskonale nadaje się do przemycania proszków ze względu na swoją kleistość. Pozdrówko! Rysiek

ja swojemy robię tak że kroje np ogórka w plasterki i połowa jest w witaminach, łapię za tą połówkę i podeje mu do pyszczka tą która jest czysta bo jak tylko zobaczy witaminki albo je poczuje to nawet nie ma szans żeby zjadł

ale macie problemy
    mój zjada żarcie choćbym nie wiem ile nasypała mu tam witaminek:P
    chyba się już zorientował, że ze mną nie wygra

a w lecie fantastycznym sposobem jest podawanie na koniczynie. dwa listki koniczyny są w witaminach a trzeci czyściutki i to ten właśnie podsuwam pod puszczek a jak już złapie jeden to i reszte zje
    pozdrawiam

no ja mam problem ( moj niezje jak poczuje witaminy (
    nie wiem , nie wiem ( musze kombinowac ....

Pozdrawiam ! Kuba

Beata_U
    Guest

Moj je az mu sie uszy trzesa;-) Kiedy podawalam mu wapno o smaku truskawkowym w syropie to zawsze wybieral te polane nim listki. Tabletek niestety juz tak nie lubi, ale kiedy wymieszam je w salatka, to je tak lapczywie, ze nawet nie ich zauwaza. Co do witamin to nie mam na szczescie problemow. Jak mowi reszta, rob mu kanapeczki. Zje zanim sie zorientuje, ze zrobiles go w bolo;-)

Z tymi uszami to oczywiscie zartowalam;-) Zeby sobie ktos nie pomyslal, ze mam zmutownego legwana z kroliczymi uszami;-)

Uprawnienia umieszczania postów