Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Reakcja domowników na gada

Reakcja domowników na gada

Powiedzcie mi jak reagowali wasi starzy lub żony i inni domownicy na gada który nagle pojawił się w domu z waszej winy i jak sobie z tym poradziliście ?
    Ja kupiłem Agame Brodatą i moja żona jakoś to zaakceptowała ale moja stara jak to zobaczyła to dostała ataku histerii, że wylezie agama w nocy z terra i ją ukąsi śmiertelni, o mało się nie posikałem ze śmiechu i powiedziałem jej że gdyby ję ugryzła to pewnie sama by zdechła.

Napiszcie prosze jak reagowali wasi domownicy na wizyte lub samą rozmowe o kupnie gada .

Pzdr.

MinuS
    Guest

Re: Reakcja domowników na gada

hmm.. moi starzy reagowali normalnie tylko ojciec marudzi że trzymam myszy w zarażalce :]

Fructus
    Guest

Mój tata kocha zwierzaki, ale mama byla bardzo niezadowolona, ze kupuje węża.
    Jeszcze z tatą pokazywaliśmy jej zdjęcia pytona skalnego i mówiliśmy ze takiego kupimy, tylko nie wiemy skąd wziąć antylope zeby go nią nakarmić
    Pytania typu: czy on może udusic człowieka?? Czy ma jad?? to normalka
    Tata tylko wyzywa na mnie jak patrze na mojego boaska jak dusi szczurka))

no moja mama lubi tam zwirerzeta wiec niema problemu ale moj ojciec - kryzys wieku swerdniego i mu szajba odwa la codziennie gada bzdety ze mi to wywali
    ale to ignoruje....

Moja żona przyjęła kameleonki spokojnie, karmienie świerszczami też przeszlo bez uwag (nawet hodowla świerszczy - bo w piwnicy). Nie przeszło tylko karmienie kameleona oseskami myszy (za bardzo podobne do ludzkiego embrionu). Ale za to cała rodzina (przede wszystkim dzieci) miały uciechę z oglądania wyczynów kamka przy łowieniu much czy świerszczy.

Marcin .P
    Guest

moja rodzinka był przyjaźnie nastawiona na gady ale żonka niezbyt jak kupiłem pierwszego wężą zbożowego to tydzień spokoju bo mi nic nie truła z czasem mineło teraz hoduje boa , tygryska, dwa legwany, i sama się tak przyzwyczaiła że legi wyjmóje z terra i puszcza na mieszkanie ale tygryska się troszke obawia ( 2,5 metra ) i już nie zwraca uwagi że zamierzam kupic następne gady synala wciągłem w terrarystyke tylko że jego zadanie polega narazie na karmieniu karmy ( szczóry) ale powoli bedzie dostawał nowe obowiązki nie ma obawy przed żadnymi gadami i pilnuje żeby nikt pod moją nieobecność nie dochodził do terrariów intruzów wygania z pokoju

pozdrawiam

Niedawno przyniosłam gekona. Okazało się, ze jestem sadystka (karmie zywymi swierszczmi), ze jestem wciaż niedojrzała i daje temu po raz kolejny dowód. no i że, "my nie bedziemy się tym zajmowali. wybij to sobie z głowy!". To już mnie maksymalnie rozbawiło i uceszyło. To była rekacja rodziców. Z kole brat stwierdził, że skoro już jest, to niech ma godziwe warunki. Najważniejsze jednak, że chłopak pokochał jak własne :-)

mi toke starzy sami kupili, jak wrócilem kiedyś poszkole to mi go dali było to chyba 5lub 6 lat temu powiedzieli że dzięki temu może sie odpowiedzialności naucze ))))))))

mi starzy powiedzieli, ze jak weza kupie to bede z nim na strychu mieszkal, ale kupilem najpierw jednego, potem kolejne i sie przyzwyczaili. duzo im opowiadalem o wezach, tak, ze poznali je troche lepiej i przestali sie bac.

U mnie było podobnie, starsza i reszta nie wieżyli że kupię sobie wężyka dopiero jak zobaczyli jak wparowywuję do domu niosąc z braciakiem (który zresztą mówił że mam zajebiście -naukłądane w głowie!!!hi hi) to uwieżyli )))
    Ojciec stara się nadążyć za młodzieża więc powiedział że wporzo "zwierzak" starsza oczywiscie że jak tylko zobaczy go na chacie a nie w tera to go wyrzuci (aczkolwiek uważam, iż sama by z domu zwiała )), tylko babcia mnie zaskoczyłą bo codziennie jak jestem w pracy to pryska terarium i jest git )))
    A i zapomniałbym o dziewczynie, stwierdziła że jeżeli będę się naszym dzieckiem chociaż w połowie tak opiekował jak tym gadem to będzie zajebi........
    Tak więc gadziki są coooollllll
    myślę jeszcze o kupnie gekonka ale to raczej za roczek !!!! narazie wystarczy mi Otis )
    Pzdr.

Uprawnienia umieszczania postów