-
czerwony jezyk
zauwazylem ze czasem gdy leg otwiera paszcze by ziewac, na pewno nie ochladza sie ale potrafi tak z pol minuty "namyslac sie" i dopiero ziewac, to jego koncowka jezyka staje sie mocno czerwona i lekko nabrzmiala czy to normalne? Kiedy potem patrze jak je to jezyk ma normalny, rozowy. Dodam, ze to samiec.
-
Re: czerwony jezyk
taa, to raczej normalne,,,,
-
Mnie sie jednak wydaje ze to niezbyt normalne. Zaczerwieniona koncowka jezyka moze byc objawem MBD. Saurus polecam FAQ lub skorzystaj z wyszukiwarki i wpisz tam po prostu temat swojego postu. ANd a Ty skad wytrzasnales informacje ze zaczerwieniony jezyk to normalne u legwana ??? Jak czegos sie nie wie to lepiej wogole nie odpowiadac niz wprowadzac kogos w blad bo ucierpiec moze na tym tylko legwan !!!
-
rozmawialem juz z dr. Zajączkowskim to MBD musze wymienic repti glo 5.0 na 8.0, wprowadzic wiecej wapnia do diety i poczynic jeszcze pare zmian.
-
no właśnie, mój miał te zmiany (nawet latem cały czas czyste słoneczko (nie przez szybe) i i tak ma czerwony język, nie ma innych objawów i juz sie tym nie przejmuje tylko podaje wszystko jak nalezy
-
to NIE JEST normalne slonce to nie wszystko, a wapn, a D3 to co?Dr. Zajączkowski powiedzial ze to MBD wiec nie lekcewaz tych objawow!
-
wiem wiem, ale podaje wapń (na zmiane calcium p i vitrum+D3), vibowit, ma świetlówke i nic nie poradze, robie to co trzeba przy objawach, przecież operacji na MBD nie ma
-
jeżeli leg ma uva i uvb to sam sobie wytworzy d3
-
wiem, ale vitrum+D3 nie zaszkodzi, bardziej mi chodzi o wapno z tego, a dużo osób to podaje.
-
Uprawnienia umieszczania postów