Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: sama zbudowałam :)

Re: sama zbudowałam :)

Gratulacje, naprawde super terra. Podaj wymiary jak możesz. Terrarium oczywiście :-)

Terrarium jest super Mnie czeka budowa terra za roczek mam nadzieje, że dam sobie rade

P.S.
    Fajna ozdoba

Super Ci ten projekt wyszedł Dorotko. Aż nie chce się wierzyć, że kobieta sama sobie z tym wszystkim poradziła. Ważne też, że legwanowi się podoba ;-). Choinką mój również się zachwycał, ale kiedyś...Twój legwan długo na niej ozdobą nie będzie, chyba, że wykombinujesz taką jak stoi np. w Watykanie i Papieża ;-). Gratuluję pomysłu i tego terrarium . Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Bestia zdolna i do tego ładna :-))) Wierzcie mi, ja już Dorotkę widziałem na zdjęciu, które było na forum.

super z Ciebie konstruktor Dorotko

ps. Znając mnie można by się w tym miejscu spodziwać linka do postu gdzie Dorota wstawiła zdjęcie, ale tym razem nie ułatwie Wam zadania, poszukajcie sobie sami

Tak lepiej Seb?

Moje terrarium jest w ksztalcie pentagonu , jest z plyty OSB laczonej nosnikami od regalu piwnicznego (metalowego) takie nosniki bez problemu mozna kupic w kazdym markecie budowlanym.Boki terrarium to cala plyta wiec nie ma tam nog , podloga terra jest 20 cm nad moja podloga i w tym miejscu bedzie schowek , musze tylko zamontowac jeszcze zamkniecie .Podloga sklada sie a kilku warstw , plyta , styropian do ogrzewania podlogowego z folia aluminiowa na wierzchu , cienka warstwa wylewki w niej dwa kable grzewcze i na wierzchu kafle. Nie ma w nim ani grama kleju po za silikonem szklarskim ktorym kleilam korek i uszczelnialam szyby. Szyby wstawione sa w prowadnice aluminiowe . Calosc jest poskrecana na sroby lebkami do wewnatrz terra a nakretki na zewnatrz schowane pod korkiem ktorym wykleilam tez terra na zewnatrz. Polki montowalam klasycznie na podporkach , sa tez z plyty i oklejone korkiem , na brzegach listwa aluminiowa. Konar sklada sie z dwuch rodzai drzewa , brzozy i lipy przykrecony do podlogi i polek. Oplotlam go lina by legus mogl sobie swobodnie po nim chodzic. W suficie zamontowalam dwa reflektorki w ktorych chowaja sie zarowki dzienna grzewcza i nocna ,nad drzwiami UVB . Zielenina jest przymocowana paskami do sciany , wytrzymala juz probe wspinaczki Leo po niej. Nie mialam pomyslu na wyklejenie terra w srodku wiec zrobilam to jak wiekrzosc - wykleilam korkiem z zielonymi dodatkami. Jestem teraz w trakcie budowy wodospadu z kamykow i sama jestem ciekawa efektu Pomysl mialam w glowie i nie robilam zadnego projektu .I to by bylo na tyle .

Dzieki , az sie zaczerwienilam

takie byly poczatki

mialo byc drugie zdjecie , moze teraz sie uda.

Nie wiem czemu nie moge wkleic zdjecia , mowi sie trudno

Uprawnienia umieszczania postów