Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Nowe terrarium.

Nowe terrarium.

Witam.Właśnie robię dla moich legwanów nowe , większe terrarium i chciałam je urządądzić do podobnie do poprzedniego ( tamto kupiłam już urządzone).Może ktoś wie czym przykleić korę do szkła tak aby nic im nie zaszkodziło oraz żeby kora nie odkleiła sie pod ciężarem dwóch grubasów.(jakiś klej , silikon ...).

Pozdrawiam i życzę wesołych świąt.

Ania , Leon & Junior

Re: Nowe terrarium.

silkion będzie dobry ( monterski lub uniwersalny) Pozdrawiam

U mnie również silicon spełnia swoje zadanie już kilka lat. Czas schnięcia 2mm warstwy - doba. Pozdrówko! Rysiek

hej ja jestem w trakcie robienia terarium a raczej juz koncze i mate kokosowa przyklejalem na silikon a wiec korek tez mozesz przyjkleic na niego tylko jak chesz zeby bylo bezpieczniej kup sobie silikon " obojetny " lub do klejenia akwarium i on jest w miare bezwonny nie smierdzi acetonem prz reakcji zasychania ja osobiscie keilem takim ale jak mi braklo musoalem dokupic zwykly szklarski ale troche smierdzi pozdrawiam
    P.S ten silikon bezwonny kupsz w wiekszych marketach jest to silikon obojetny - neutralny

nie jest ważne czy to bedzie monterski czy nie ważne żeby nie zawierał środków grzybobujczych!

Uprawnienia umieszczania postów