-
zima !
hi !
Na jakim jedzieniu przetrzymujecie swoje legi w ziemie ??
pzdr
-
Re: zima !
Trzeba kombinować.Ja daje bazylie,brokuły,owoce i nne roślinki.Jeżeli już nie masz co podać to ewentualnie możesz dać sałate,ale nie za dużo.W sklepie dostaniesz też kiełki.Zasiej w doniczce troche roślinek i zawsze jakoś przezimujesz.
-
-
To normalne że mu sie pogorszył apetyt,brak mleczu itd.Bazylie kupuje w doniczce.Kosztuje 2.50zl np w Auchan.
-
a ja wam powiem tak,jak zglodnieje to zje,ja mojego glownie na koprze trzymam i mandarynkach osraz owocach co sa w chacie, rowniez i rzezuche posadzilem w donicach bo rosnie barzdo szybko w ciagu trzech dni juz jest taka by mozna bylo ja podawac a cala paczka mlodemu legowi na tydzien mysle starczy,choc zaznaczam ze rzezucha nie jest dobra do malych mieszkan,bo kurcze "wali" nia w calej chacie
-
koper i mandarynki to nie najlepsze menu, a rzezucha nie uzupelni brakow tej diety ... pomysl o innych kielkach i lisciach ...
zima dobre moga byc takze gotowane warzywa - od czasu do czasu swojemu podaje kilka brukselek i groszek plus marchewka ... oczywiscie kielki slonecznika i fasoli mung oraz jarmuz i owoce (bardzo lubi banany).
Pozdrawiam,
Justyna.
-
Justyno, banany nie są zbyt dobrymi owocami ( Ca:P ) a warzywka lepiej dawać na surowo. Pozdrówko! Rysiek
-
wiem, Rysku, lecz podaje 5 plasterkow raz w tygodniu ... mrozone warzywa tylko gotuje, bowiem w zimie czesto ciezko o swieze.
Pozdrawiam,
Justyna.
-
To oki :-) Ja też niekiedy daję plasterki banana. Myślałem, że karmisz go tym na dobre ;-). Pozdrówko! Rysiek
-
w zadnym wypadku - banan to taki rarytas ... wykorzystuje go do przemycania wapna
Pozdrawiam,
J.
Uprawnienia umieszczania postów