Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: kabel grzewczy

Re: kabel grzewczy

To jest tak - styropian jest specjalny do ogrzewania podlogowego z folia dosc gruba na nim wylewka a w wylewce kabel i dopiero kafle. Mam nadzieje ze sie nie stopi , przeciez mata grzewcza tez sie nagrzewa i to mocniej niz kabel. A co do kaloryfera to jest cieply wiec legus nie zrobi sobie krzywdy , jeszcze nie mialam tak by kaloryfery byly gorace- mam dosc cieple mieszkanko .Szkoda ze nie mozna zamiescic zdjecia , mam takie z wylegujacym sie legwanem na kaloryferze

kaloryferowiec:)

Fajnie juz mozna zamiescic fotke

Re: kaloryferowiec:)

Fajniutki

Dobrze jest położyć na kaloryfer wilgotny ręcznik. To daje trochę wilgoci w suchym otoczeniu kaloryfera i na jakiś czas izoluje przed mocnym ciepłem . Pozdrówko! Rysiek

michał nierodzik
    Guest

mój leg w dzień siedzi na górze terrara a na wieczór schodzi śpi na ziemi na kabel grzewczy połozyłem szybe i zasypałem torfem

Po prostu jest tak ze kabel grzewczy jak juz duzo ludzi tu napisalo bardziej sluzy do podnoszenia wilgotnosci w terra niz do ogrzewania legwana (no moze poza wyjatkiem... noc ) i dla tego zalecane jest jego stosowanie. Weterynarze choc znaja sie na innych zwierzatkach nie zawsze wiedza co jak i w jakim celu stosuje sie u gadow (czywiscie nie wszyscy )

Uprawnienia umieszczania postów