Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Oświetlenie

Oświetlenie

Mam jeszcze jedno pytanie Pozwoli mi ono uniknąc błedow juz przy poczatkach hodowli Czy trzeba używać zarówno Repid Glo 5.0 i Day Glo ? Jak tak to jakiej mocy powinny być

Re: Oświetlenie

poszukaj we wczesniejszych postach i bedziesz wszytko wiedzial na ten tem czy trzeba !!!!!! a co do mocy to zalezy jakie wielkie terarium masz i jaka powierzchnia ma byc oswietlona i ogrzana a co do switlowki to jednak poczytaj lekture o legwanach bo szkoda zwierzaka !!!!!!!!!!!!!!

a poczytaj post nizej "swietlowka" i linki meg to powinno ci wystarczyc pozdrawiam

Dzieki Kozub

CZyli mam rozumiec ze dla lega wystrczy Repti Glo 5.0? Czy trzeba jescze używać innego oswietlenia? A jesli bede używal ultravitaluxa to w terrarium stosuje zwykłe oswietlenie?

zostań przy repti glo 5,0 albo przy swietlówce o takich samych parametrach, ja używam narvy i nie narzekam, Ulrtavitluxa zostaw bardzij doświadczonym hodowcą

Czemu Korsakow tak twierdzisz. Ultravitalux jest swietnym rozwiazaniem, ale dla takich legow, ktore rzadko siedza w terra. Np Gucio, ktory zasuwa caly dzien po mieszkaniu.
    Kosmo musisz tylko wiedziec, ze bedziesz musial codziennie przez 10 min siedziec z legiem pod zarowka. Nie przedobrzyc z naswietlaniem. Co do jakis problemow technicznych i uzywania spytaj Rysia.

Male sprostowanko co 2 dni )))

właśnie, już nie chciałam się czepiać

Gdybym uzywal to bym wiedzial. Dlatego napisalem, zeby o szczegoly pisac do Rysia

Uprawnienia umieszczania postów