-
Re: ..::CO jest grane::..
na krzakach juz nic nie ma , skad masz liscie malin , malwy.? Probowalam mrozic niektore liscie ale robi sie z nich po rozmrazeniu pacia
-
Mam w okolicy swojego osiedla jeszcze takie miejsca)) Już niewielkie, ale jeszcze są! Sama jestem tym zdziwiona A co do mrożonek: połowę objętości szuflad w moim zamrażalniku stanowią liście buraka cukrowego. Ale jeszcze ich nie używałam, nie wiem więc, czy patent się sprawdzi. Izabela
-
Rysiek, opisz bliżej tą kiełkownicę, rozmiary, cenę i gdzie takie cudo można dostać. Bardzo fajna sprawa. mam dość doniczek w każdym miejscu w mieszkaniu.
inni chyba też chętnie poczytają o takich wynalazkach :-)
-
Kiełkownicę kupił najpierw Marblo, później ja w sklepie ze zdrową żywnością. Wymiary - wys. 15cm, średnica 20cm. Są to 4 pojemniki przykrywane z góry. 3 z nich mają specjalne kraniki, przez które ścieka woda ( to różowe widoczne na zdjęciu ) . Wsypujemy nasiona do trzech pojemników i zalewamy raz dziennie 0,5 l wody do górnego pojemnika. Woda kranikami nawadnia po kolei wszystkie nasiona i zbiera się w czwartym pojemniku. Jest dobra do podlewania kwiatów. Cały cykl nawadniania trwa ok. 5-10minut. Proste i skuteczne. Cena takiej kiełkownicy to niecałe 30zł. Pozdrówko! Rysiek
-
Ja to robie inaczej. Biore szeroki słoik sypie nasionka, słoik przykrywam siateczka (z firanki) i obwiazuje gumka potem raz albo 2 razy dziennie wlewam wode przepłukuje potrzasajac słoiczkiem i wylewam. Siateczka służy za "cedzak" .
-
a ja kupuję kiełki w sklepie i mam święty spokój
-
Ja tez tak robilem, jednak w tym przypadku kielkownica ma przewage na sloikiem poniewaz jest wieksza i stoi sobie u mnie w kuchni na widoku w ten sposob trudniej zapomniec o nawodnieniu ))) Podczas uzywania sloika ktory byl zazwyczaj gdzies z boczku zapominanie o przeplukaniu bylo bardzo czestym zjawiskiem )))))))
-
Meg Ty znowu wyscigi ze mna sobie urzadzasz ??? :>>>
-
Ja tez kupuje w sklepie , na parapetach nie mam juz miejsca na nic wiecej.
-
Uprawnienia umieszczania postów