-
Re: ..::CO jest grane::..
Mój roślinożerca wpierdziela biały ser, aż "uszy "mu się trzęsą, ale nie daję mu za często. Pozdr
-
Inka najlepiej calkiem go sobie odpusc.
-
Rysiek przyznaj się że Gucio wpierdziela jajecznice na ziółkach a nie ściamniaj nam tu :-))))))
Ja zaczynam teraz chodowle tych zasmolonych kiełków (nie chce mi się jak .....) no ale cóż ...
Podajcie taki przykładowy jadłospis na dzień dzisiejszy tylko bez bajerowania bo jakoś nie chce mi się wierzyć że macie aż tak urozmaicony...;-)
Mój aktualnie dostaje :
Kapusta pekińska , kiełki słonecznika, lucerny i fasoli mung (made in Auchan) do tego chrupki i raz na miesiąc puszke mega pychotki w postaci pasty warzywno owocowej za badatela 12zł no nie wspomnę o białku z jajka raz na 3tygodnie.
-
-
Liście mlecza, babki lancetowatej, koniczyny, jeżyn, rzodkiewki, kwiaty mlecza, kiełki fasolki munguskiej, lucerny, słonecznika, tartą marchew, jabłko, pigwę, gruszkę, por, suszone morele, ogórek , pomidor, miętę, melisę. Może jeszcze coś zapomniałem. Do tego niewielkie ilości jajka co kilka tygodni i serek naturalny Tofu ( bez dodatków typu sól, olej ) . Kiełków nie lubi wiec siekam je i mieszam z potartą marchewką i jabłkiem oraz drobnymi kawałkami pora. To chętnie zjada. Inka, zrezygnuj całkowicie z białego sera. Zastąp go serem sojowym jak już musi jeść takie rarytasy. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Seb, Gucio to by zjadł jajecznicę z szynką lub na boczku :-))))))))
-
No i o fasoli zapomniałem, dzięki meg ;-). Kiełki super się robi w takiej kiełkownicy. Bezproblemowo ! R&G
-
szczypior, koper, tarta marchew i cukinia, bazylia, kiełki, liście rzodkiewki, suchy pokarm, rzadko owoce i jajko, a z białego serka zrezygnuję.
-
kielki , marchewka , mlecz , ziola z doniczek(drogie a w domu nie chca rosnac ) , szczypior , koper , por , czasami pekinka. Teraz juz niestety zielone z dzialki znika zaczelam hodowle mlecza , fasoli , rzodkiewki w domu.
-
hmmm Rysiek zapomniales wspomniec o myszach raz na jakis czas ;-) ( i juz wszystko wiadomo ....)
http://terrarium.com.pl/forum/downlo...20IMG_0047.jpg
Pozdrawiam M.D.
-
Podoba mi się ta kiełkownica. Ludzie, gdzie Wy takie fajne rzeczy kupujecie???? Niedawno zaskoczyło mnie pochodzenie siatki w pewnym terrarium, teraz ta kiełkownica ; ja chyba jestem ślepa, bo niczego w sklepach nie widzę
P.S. Jeszcze cały czas głównie liście koniczyny, mniszka, babki, malin, malwy, gwiazdnicy, jasnoty. To wspomagane domieszką różnych kiełków i niewielką ilością rzodkiewki, pekinki, fasoli (dla przyzwyczajania do zimowej diety). W międzyczasach wszelkie owoce i warzywa oraz coś, co się nazywa "zarodki pszenne" (taka bardzo drobno popłatkowana pszenica). Więcej grzechów nie pamiętam
Uprawnienia umieszczania postów