Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: co to jest

Mieszany widok

co to jest

Ostatnimi czasu zauwazylem ze moim legwanom raz na jakis czas otwiera sie czesc odwlokowa cos czerwonego ( na wzor kleszczy) wychodzi i zostawiaja biala przezroczysta maz na konarach czy mam to rozumiec jako oznaczanie terenu ? i czy moze to swiadczyc o tym ze sa to samce ? bo przy okazji pokazuja swoje podgardla .

Pozdrawiam M.D.

Re: co to jest

człowieku, napisz jeszcze raz wyraźnie i jasno tego posta..

dygut napisał(a):

> Ostatnimi czasu zauwazylem ze moim legwanom raz na jakis czas
    > otwiera sie czesc odwlokowa
    cos czerwonego ( na wzor kleszczy)
    > wychodzi i zostawiaja biala przezroczysta maz na konarach czy
    > mam to rozumiec jako oznaczanie terenu ? i czy moze to
    > swiadczyc o tym ze sa to samce ? bo przy okazji pokazuja swoje
    > podgardla .
    >
    > Pozdrawiam M.D.
    >

zupełnie nie wiadomo o co Ci chodzi (???) a może to tylko ja nie rozumiem tego co jest tu napisane

hmmm meg11 wiedzialem ze kobiety to tez czytaja wiec chcialem nie byc wulgarny ale ok : wiec tak : Z odbytu ( odwloka) wychodzi im cos czerwonego ( podobnego do kleszczy ) i reszta jak napisane dalej ;-) poprostu nie uzywam polskich znakow ;-)

Pozdrawiam M.D.

kloaka? może co, nie sądze żeby wychodzenie z odbytu kleszczy było czymś normalnym, chętnie zobaczyłbym jakieś fotki

Te takt zwane "kleszcze z odwłoka" to hemipenisy ot co.
    Czy ty przypadkiem nie trzymasz dwóch legwanów samców w jednym terrarium, co?.

wlasnie chodzi o to ze po tym jak mniejszy zostal dotkliwie pogryziony przez wiekszego nie trzymam ich razem . W sumie wydawac by sie moglo ze to wieksze to samica gdyz ma bardzo male kolce , ale jesli te hemipenisy swiadcza o tym ze sa to dwa samce no to amba .
    Pozdrawiam M.D.

Uprawnienia umieszczania postów