-
że niby mącznik jest gorszy??
Dziś chciałem dodać kolejny gatunek do mojej listy i patrzcie co
sie wyświetliło:
UWAGA! Nie wpisuj do spisu gatunków zwierząt karmowych
(świerszcze, mączniki, myszy, szczury itd), ani zwierząt domowych.
W przypadku znalezienia profilu z takowymi danymi lub innymi które
nie mają nic wspólnego ze zwierzętami terraryjnymi administrator
może zablokować konto!
Na prawdę nie rozumiem co drogiemu administratorowi przeszkadza
zawartość naszych profili. Przeciez to niczego nie zaśmieca, nie
utrudnia kożystania ze strony. Mącznik jest gorszy??!!
Przecież to są zwierzęta tak samo jak pająki czy straszyki. Ich
hodowla także wymaga pracy i czasu więc niewiem czemu miały by być
dyskryminowane. Ja np. lubię moje świerszcze, a mączniki i
zoofobasy hoduję bardziej dla "wprawy" niż na karmę i ani myślę
usówać ich ze spisu.
jak wy zapatrujecie sie na sprawę zwierzaków w spisie??
no i jeszcze sprawa jak rozróżnić czy ktoś hoduje mączniki dla
przyjemności czy na karmę, ale to pozostawiam naszej
administraterii
P.S. Jeśli na stronce przestaną pojawiać sie moje posty to wiecie
co mnie spotkało...
-
Re: że niby mącznik jest gorszy??
heh związek przestszegania praw mączników się tym zajmie Foxtrott bądź pewien że nie zostawimy tego tak <lol>
-
Hmmm ja uwazam ze jesli masz zwierzaki na karme to nie powinienes wpisywac do spisu zwierzat, ale jesli natomiast hodujesz bo lubisz itp. to nie rozumiem w czym problem
-
Hehe mialo byc ze jesli hodujesz dla przyjemnosci i traktujesz jak inne terraryjne zwierzaki to powinienes wpisac do spisu
Sorki za podwojny post ale sie zamyslilem piszac pierwszy i koncowka to glupoty
-
ja kupilam je z mysla o karmie ale bardzo je polubilam i uwazam ze sa naprawde niesamowite.A obserwacja tych stworzonek dostarcza mi wielu wrażen...))
-
hehe, mam nadzieje. mi nie chodzi tylko o maczniki ale o wszystko co ma dwojakie zastosowanie. widac administrator nie prowadzi zadnej hodowli "karmowej"(tak to na razie nazwijmy)...
LOM-Liga Ochrony Maczników :]
-
Hey!
Uważam, że próbujesz zrobić burzę w szklance wody...
Dziwię się, ze Ciebie to dziwi... Spójrz w profile kilku 'poważniejszych' użytkowników tego forum a zauważysz, że pomimo licznych gatunków gadów/pajeczaków jakie wpisali, nie dodali zwierząt karmowych... Co wydaje się jakby oczywiste: trzymam gekony - prowadzę hodowlę pomocniczą... Ekstremalnym pomysłem, który i Ciebie rozśmieszy jest profil 'Drzewołaza' który dodał do niego 500 muszek z rodzaju Drosophila...
http://terrarium.com.pl/spis/user.php?id=3167
Takie praktyki uważam za zaśmiecanie tej strony i za zupełnie mijające się z celem. No chyba, że komuś zależy na chwaleniu się jak największą liczbą trzymanych zwierząt...
Pozdrawiam,hatiras
-
ja niewidze w tym nic zlego.
http://terrarium.com.pl/spis/user.php?id=3167
to nie jest zadne zasmiecanie, bo nikt tam wchodzic niemusi i nie utrudnia to poruszania sie po serwisie.
-
Racja w końcu lepiej wpisać też np. Drohsophile ponieważ wtedy wiadomo do jakiego hodowcy można się zwrócić np. o materiał do hodowli bezskrzydłych muszek...
Pozdrawiam, Piotr
-
W żadnym powaznym spisie terrarystów na świecie nikt nie wpisuje owadów karmowych (zresztą jak policzyć muszki owocowe). A do kogo się zgłosić o materiał do hodowli, np. do tego co trzyma Dendrobatesy bo wiadomo, że czymś je musi karmić. Takie wpisy typu: świerszcze 500 sztuk wyglądają niepoważnie. Także przy próbach zrobienia statystyki hodowanych zwierząt terraryjnych może to być utrudnienie. Nie wiem jakie są cele osób które to robią, czy chodzi, zeby mieć jak najwięcej osobników. Mało poważne.
Uprawnienia umieszczania postów