-
Re: EGZOTARIUM Sosnowiec
Zdenerwował mnie cytowany fragment, ale to nie ma znaczenia. Uważam, że dzisiejsze prawo nie pozwala na jakiekolwiek skuteczne działania, a mediami już "straszyliśmy". W Egzotarium było nas kilku ( w tym mój kolega, hodowca ptaków ) i nic nie udało się zrobić. Jeśli masz jakiś pomysł, ale konkretny, a nie tylko chęć niesienia pomocy zwierzakom ( chętnych to jest 99% na forum ) napisz. Możesz też na priva. Ja nie boję się działać jeśli można osiągnąć jakiś efekt, a koledzy, którzy byli w Egzotarium na pewno też. Tyle, że nasza interwencja nawet w Warszawie w TOZie nic nie dała. Takich miejsc jest wiele, nie tylko Egzotarium. Są ogrody zoologiczne, palmiarnie ( np. gliwicka), sklepy i dopóki prawo nie będzie chroniło ( skutecznie ) zwierząt, my niewiele zrobimy. Dr. Robert kiedyś pisał na temat warunków przetrzymywania zwierząt. To nie tylko problem naszego kraju, ale chyba ogólnoświatowy. Nie należę do ludzi , którzy widzą czubek własnego nosa i swojego zwierzaka. Narobiłem trochę szumu w 2 gliwickich sklepach zoo, w jednym ( Zoo Africa - Tesco ) znacznie się poprawiło. Był też w nim Marblo. Jeśli chcesz coś robić - proponuj konkrety, ale nie pisz, że ktoś "złoży uszy po sobie" lub "podwinie ogon pod siebie". To nie w moim stylu. Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów