Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: UVB zarowki !!

UVB zarowki !!

ello ludziska !! sluchajcie gdzie mozna kupic zarowki UVB (tylko nie na wysylke)
    bo bylem w castoramie i dupa nie maja ( u mnie w miescie w sklepach tez ni ma moze wiecie w jakich marketach sa ?? dzieks

Re: UVB zarowki !!

ale czy chodzi ci o żarówki emitujące UVB czy o świetlówki? bo szukanie w Castoramie Ultravitaluxa to "ambitne" zadanie

:-)

Tomy, dla legwana najlepsza bedzie świetlówka "repti glo 5,0" kupisz ją w zoologiku..
    A wogóle najlepszym z najlepszych wyjść będzie kupienie ULTRAVITALUXA firmy Osram, ta z kolei znajdziesz w hurtowni osrama
    Obie żarówki napewno Ci sprowadzą jak nie będą mieli na sklepie, jeśli tylko pójdziesz i poprosisz grzecznie
    To by było na tyle
    wszystko jasne?

Wsio jasne szefowo )) tylko musze znalezc jakas hurtownie w Lodzi :\
    ale luzik co to dla mnie hyhyhyh Korsakow chodzi mi o zarowki ) tak jak jest w temacie))

no tak znalazlem hehe ale 120 zyla chca za ultravitaluxa i sa tylko mocy 300 wat :|
    i wlasnie sie zastanawiam czy mi temperatura nie skoczy za bardzo w terra teraz mam 3 zarowki 75 W 100 W i 65 W i temperatura po srodku terra jest 32- 34 stopnie to jak wlacze takiego bydlaka to mi skoczy do 40 albo wyzej ehh dajcie cyne kto ma ultravitaluxa!!!!dzieks

Tomy, poczytaj faq, poszukaj sobie w starszych postach, było dużo o tym..
    ultravitalux jest do naświetlania, a nie do świecenia legwankowi non stop!!!!
    ręce opadają
    ps.poczytaj też jak ja się kiedyś poprażyłam tym "badziewiem"

Ta żarówka Osrama jest do krótkotrwałego naswietlania lega! Weż lepiej kup sobie świetlówke UVB ;-)

Tomy, to jest ważne - http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=8 . Opis jest dość krótki, ale konkretny. Do tego musisz się zastosować używając Ultra Vitalux. W sprzedaży są tylko 300W. W razie wątpliwości - pytaj . Ta żarówka może i Tobie nieźle dać popalić ! Zapytaj Meg :-)))))))))))

heheh juz wiem jak co i z czym ...dzieki Meg najwyzej zmienie karnacje hehehe

nio bede robil tak jak napisales Rysiu 10 minut odleglosc 1 metr oczu nie bede przyslanial jak to Meg powiedziala jest jeszcze maly po co go stresowac zrobie mu lezanke i bedzie chlopak mial solarium ))) a przy okazji ja sie poopalam jak ciocia Meg

Uprawnienia umieszczania postów