-
Katar legwana
Mój legus ma hyba katar co chwile kich a z nosa a mianowicie z jedenj dziurki leci mu jak by woda gdy oddycha robi sie taka banka jak by co mam robic helllllllllllllllllllllllllp
-
Re: Katar legwana
Witaj Kichanie może być przyczyną usuwania nadmiaru soli z organizmu, co poznasz po białym nalocie np. na szybie lub innym sprzęcie ( zakładając, że warunki hodowli są ok i nie był ostatnio w przeciągach ) Pozdrawiam!
-
a jesli legwan był w przeciagu i miał zimo w terrarium to co wtedy ????????? jak temu zapobic ma co jakis czas wydzielina na jednej dziurce w nosie co robic
-
Unit, jak możesz pisać tak spokojnie, że legwan miał zimno w terra ???!!!
-
nie wydaje mi sie zeby miał zimno cały czas próbowal wyjsc z terrarium jak by mu było za goraca co jest grane z tym ???????
-
W przypadku chorób idzie się do lekarza. Zapalenie płyuc może skończyć się śmiercią jeśli nie bedzie antybiotyku. Takie zwykłago katarku jak u ludzi co przejdzie po paru dniach to legwany raczej nie mają.
Być może jest to zwykłe wydzielanie soli. Przy wydzielaniu soli są kichnięcia, sól wysycha na szybach, po kichnięciu nosek może być lekko wilgotny od roztworu soli, ale po chwili wysycha. natomiast stale utrzymująca się wydzielina, spływająca z nosa jest oznaką choroby. Trzeba baczniej obserwować legwana. No i więcej napisać jaka to wydzielina, jaki legwan etc.
-
jest to legwan zielony wydzilina ma kolor przezroczysty wydzielina nie jest cały czas pojawia sie co jakas 1 min legwn kicha i wyciera sie w moje ramie na którym potem zostaje wydzielina pomocy
-
ile moze kosztowac taka wizyta u weterynarza ????
-
Przeźroczysta wydzielina i wyschniete białe plamy na szybie lub innych powierzchniach sugerują wydalanie soli ( legwan się nie poci i w ten sposób wydala nadmiar soli ) . Nie może to być co minutę, bo to zdecydowanie za często . Wizyta u weterynarza może kosztować kilkadziesiąt złotych. Kupując legwana lub innego gada trzeba mieć na uwadze takie wydatki, a tym bardziej rozejrzeć się za dobrym weterynarzem w okolicy. To jedna z wielu spraw, którą trzeba mieć na uwadze, zanim kupi się gada ! Pozdrówko! Rysiek
-
Nie wiem, czy to pomoże, ale jeśli legwan zmarzł, spróbuj go dogrzać dodatkowym źródłem ciepła. A jeśli ten katar będzie się utrzymywał, to nie zastanawiaj się nad kosztami, tylko biegnij do lekarza. Łączę pozdrowienia. Izabela
Uprawnienia umieszczania postów