Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: PGM kontra woaliera :-)

PGM kontra woaliera :-)

Dzisiaj dostałem poleconym powiadomienie z szanownego Przedsiębiorstawa Gospodarki Mieszkaniowej że mam w trybie natychmiastowym zlikwidować zbudowaną w pocie czoła woalierę na balkonie bo jest ona zrobiona bez zgody i wbrew przepisom PGM-u :-)))

A co ja na to ?
    Pierwsza reakcja FUCK OFF !!
    Po primo szukałem i nie doszukałem sie jakiegoś przepisu mówiącego że na terenie mieszkania własnościowego (bo balkon do niego należy) nie mam prawa sobie na balkonie zrobić siatki zabezpieczającej (nieważne przed czym miała by mnie zabezpieczać).
    Po drugie wyskrobie im pismo jak bardzo jest to niebezpieczny gad do tego pomacham im przed nosem dokumentem rejestracyjnym gada i oświadczę iż jest to jedyna możliwa forma zabezpieczenia przechodniów przed skaczącym smokiem z pierwszego piętra :-).
    Po trzecie wspomnę sytuację w której gad opuścił moją posesję i stał sie bezpośrednim zagrożeniem dla przechodniów.
    Po czwarte pogrożę im PST że jak oni sie dowiedzą to im.... i tamto też :-)

jhak ktos ma "po piąte" to dawajcie będzie wesoło i wytoczymy wojne!
    A co wkońcu dbamy o dobro gadzin !

A może ktos ma kogoś znajomego w PGM-ie i zna się na przepisach ?
    Coś mi nie pasuje bo siatka nie jest zamontowana po zewnetrznej stronie balkonu i ni wykracza poza jego obszar ani oczywiście nie stanowi najmniejszego zagrożenia.

Cała oto Polska.

Pozdrawiam
    rozbawiony_Seb

Re: PGM kontra woaliera :-)

dobre )))))

dobree dobreeee heeh POZDRAWIAM

nawet bym powiedział że bardzo dobre
    jak sie bawic to się bawić mur rozje.... płot postawić hehe(mam prosbe abys aktualizował całą sprawę)
    pozdrawiam

Dobre , dobre ale masz problem niestety zycze Ci by by sie udalo zalatwic sprawe po Twojej mysli
    Pozdrawiam

Ciekawe, jak wystawię rękę poza balkon to czy także i mi przyślą podobne piosemko ;oP.

Seb, po piąte - przed muchami :-). Napisz im, że jak rozprawią się z muchami i komarami za oknem, Ty ściągniesz siatkę :-))) Powodzenia ! Rysiek

Seb, śmieję się razem z Tobą, ale i współczuję - zauważ, że aby urzędnikom PGM-u nikt nie zarzucił lenistwa, muszą być oni aktywni, muszą działać, a przecież nie czepią się spraw trudnych, najłatwiej czepić się siatki na balkonie. Nieważne brudne klatki schodowe, cieknące dachy lub rozboje na osiedlu. Możesz mieć więc o tyle utrudnioną sprawę, że jak trafisz na formalistę, to ten zawsze znajdzie Ci jakiś przepis. Na przykład taki, że nie masz prawa zmieniać wyglądu zewnętrznej bryły budynku, bo to psuje "estetykę" całości (kojarzy mi się gdzieś i kiedyś czytany punkt regulaminu spółdzielni mieszkaniowej, który mówił, że nie można zadaszać lub zabudowywać szybami balkonu bez zgody spółdzielni). Może więc jednak lepiej, jeśli utrzymasz swoją odpowiedź w trochę "proszącym" tonie (coś w stylu: w związku z tym, że ... Twoje punkty... proszę o udzielenie zgody na zostawienie siatki) - ten tryb może być szybszy i mniej upierdliwy dla Ciebie i Twego lega. Łączę pozdrowienia.

ale co do wyglądu zewnetrznego bloku to ja bym przynajmniej w swojej administracji zrobił im taka jazdę poniewaz praktycznie każdy balkon wyglada innaczej i ludzie mają różnie urządzone balkony więc walcz o swoje
    pozdrawiam

Walczyć trzeba, ale Izabela ma rację. Lepiej to zrobić trochę podstępem, prosząco i wyjaśniająco, niż się stawiać, bo jak znajdą odpowiedni punkt regulaminu ( a znajdą ) może być ciężko ich przekonać. Powodzenia Seb ! Napisz co dalej się będzie działo . Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów