-
Re: Czym zywicie
Witajcie.
Pozwolcie ze i ja napisze co sadze o tych pokarmach.
1. Owady - Tez gdzies slyszalem ze w zoladkach mlodych legwanow znaleziono sladowe ilosci tego typu pokarmu, poza tym wiem ze w niewoli niektore mlode legwany takze polowaly na podane im zywe swierszcze. Wiec mysle ze od czasu do czasu mozna podac jakiegos swierszcza lub cos w tym stylu.
2. Kurczak, wolowina - Na kury i krowy legwany raczej nie poluja wiec nie jest to ich naturalny pokarm jestem zdecydowanie przeciw.
3. Bialy ser - Przeciez to samo mleko. Czy widzial ktos legwana dojacego krowe ?? :/
4. Makaron - to napewno nie jest naturalne pozywienie legwana zielonego.
5. Ryz - W sumie to nie mam pojecia (chetnie poznam rozneopinie na ten temat)
6. Arbuz - Bardzo smaczny owoc wiec dlaczego nie sam zajadam i podaje legwanowi.
To oczywisce tylko moje zdanie, sam osobiscie nie podaje legwanowi pokarmu pochodzenia zwierzecego. Kilka razy probowalem podac gotowane posiekane jajko ale Diablo nie chciala nawet skosztowac wiec zaniedbalem. Obecnie zastanawiam sie nad podaniem jajka lecz surowego moze bardziej jej podejdzie. Co sadzicie o surowym jaju ?? A poza tym tak sie zastanawialem co do jajek czy legwany w naturze nie wyjadaja czasem ptasich jaj skoro niejednokrotnie mieszkaja na tych samych drzewach ?? Czekam na Wasze opinie
Uprawnienia umieszczania postów