Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem z ogonkiem!!

!!!CRAZY!!!
    Guest

Problem z ogonkiem!!

Witam!Jakiś czas temu zauważyłem zgrubienie na ogone mojego lega.Myślałem że jest ono spowodowane uderzeniem podczas obrony albo coś takiego.Ale nie zchodzi mu to.Zgrubienie pojawiło sie pare tygodni temu.Co mam z tym zrobić ?/miał ktoś podobny przypadek.Pozdrówko

Re: Problem z ogonkiem!!

jak dasz radę to wstaw jakąś fotę, to łatwiej będzie zdiagnozować

Siemka.

Czy to czasem nie jest ropień ?? Muialbys dokladniej to opisac a najlepiej zrob fotke i wpakuj ja na forum wtedy bedzie latwiej komukolwiek cokolwiek na ten temat powiedziec. A najlepiej taka fotke przeslij dr Jarkowi, On napewno cos zaradzi. A narazie proponuje uzyj wyszukiwarki wpisz tam haslo "ropień" moze znajdziesz cos co potwiedzi lub jeszce lepiej calkowicei obali to moje podejrzenie. Mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego.

Meg znowu szybsza o wlos no moze tym razem o caly warkocz

:P

tak czasami legwany maja rozne ropienie i nie mamy na to wplywu, mojego kolegi legwan mial ropien na pyszczku i musial z nim jechac do zoo do wrocka gdzie mu to ladnie oczyscili i przepisali antybiotyki, tam wlasnie powiedzieli mu ze ropienie moga wystepowac w ruznych czesciach ciala np. na pyszczku, ogonie, niogach czy nawet grzbiecie, a wiec nie czekaj z tym i albo udaj sie do najblizszego weta albo poprostu jak mowil juz malboro zalacz fotke na forum Pozdrawiam...

MalY, mamy na to wpływ dbając o odpowiednie warunki w terrarium i prawidłową dietę. Legwan wyziębiony i mający ubogą lub niewłaściwą dietę jest wiele bardziej podatny na choroby. Takie zgrubienie to może być ( ale nie musi ) ropień. Pozdrówko! Rysiek

!!!CRAZY!!!
    Guest

Wygląda to tak jakby legwan połknął jakąś kulke i zatrzymała by się ona w ogonie.

Zostaje wizyta u weterynarza. Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów