-
Problem z ogonkiem!!
Witam!Jakiś czas temu zauważyłem zgrubienie na ogone mojego lega.Myślałem że jest ono spowodowane uderzeniem podczas obrony albo coś takiego.Ale nie zchodzi mu to.Zgrubienie pojawiło sie pare tygodni temu.Co mam z tym zrobić ?/miał ktoś podobny przypadek.Pozdrówko
-
Re: Problem z ogonkiem!!
jak dasz radę to wstaw jakąś fotę, to łatwiej będzie zdiagnozować
-
Siemka.
Czy to czasem nie jest ropień ?? Muialbys dokladniej to opisac a najlepiej zrob fotke i wpakuj ja na forum wtedy bedzie latwiej komukolwiek cokolwiek na ten temat powiedziec. A najlepiej taka fotke przeslij dr Jarkowi, On napewno cos zaradzi. A narazie proponuje uzyj wyszukiwarki wpisz tam haslo "ropień" moze znajdziesz cos co potwiedzi lub jeszce lepiej calkowicei obali to moje podejrzenie. Mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego.
-
Meg znowu szybsza o wlos no moze tym razem o caly warkocz
-
-
tak czasami legwany maja rozne ropienie i nie mamy na to wplywu, mojego kolegi legwan mial ropien na pyszczku i musial z nim jechac do zoo do wrocka gdzie mu to ladnie oczyscili i przepisali antybiotyki, tam wlasnie powiedzieli mu ze ropienie moga wystepowac w ruznych czesciach ciala np. na pyszczku, ogonie, niogach czy nawet grzbiecie, a wiec nie czekaj z tym i albo udaj sie do najblizszego weta albo poprostu jak mowil juz malboro zalacz fotke na forum Pozdrawiam...
-
MalY, mamy na to wpływ dbając o odpowiednie warunki w terrarium i prawidłową dietę. Legwan wyziębiony i mający ubogą lub niewłaściwą dietę jest wiele bardziej podatny na choroby. Takie zgrubienie to może być ( ale nie musi ) ropień. Pozdrówko! Rysiek
-
Wygląda to tak jakby legwan połknął jakąś kulke i zatrzymała by się ona w ogonie.
-
Zostaje wizyta u weterynarza. Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów