Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Brak apetytupe

Brak apetytupe

Witam!!!!

Mam problem ze swoim legwanem, a mianowicie mój 1,5 roczny smok stracił apetyt. Od jakiegoś czasu konsumuje zaledwie znikome ilości tego co jadał wcześniej. Nie wiem jakie mogą być tego przyczyny i co należy zrobić w takiej sytuacji. Z góry dziękuję za opinie i rady.

Cebulek

Re: Brak apetytupe

Siemka za bardzo nie wiem czym to moze byc spowodowane, wiem ze czasem smoki tak maja przed lub z w czasie wylinki. Napisz cos wiecej o warunkach w jakich legwan przebywa moze ma za niska temperature otoczenia lub cos w tym stylu. Radze Ci takze poszperac troche w archiwum forum napewno znajdziesz tam cos dla siebie. Ponizej podaje linki ktore udalo mi sie wyszperac Zycze szybkiego powrotu apetytu.

http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5208&t=5208
    http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=7271&t=7271

Poszukaj dokladniej a napewno duzo znajdziesz

Witam Moj jest akurat w czasie wylinki i przed i teraz ma apetyt . Zjada tyle samo co zawsze , wiec moze to co innego.
    Pozdrawiam

U mojego roznie to bywa brak apetytu w czasie wylinki tez nie zawsze wystepuje ale czasem sie zdazy i z tego co wyczytalem na forum to dosc czeso tak bywa, choc wcale nie upieram sie ze to dlatego. To po prostu takie pierwsze najprostrze rozwiazanie jakie przyszlo mi do glowy.

Mój leguś przez ponad rok miał tylko raz brak apetytu i to w bardzo przykrej dla mnie sytuacji....... po tym jak "bawił" sie w odkurzacz..... czy Twój leg nie ma dostępu do rzeczy niezjadliwych które mógłby zjesc? Czy prawidłowo sie wypróznia?
    Beata

a tak z ciekawości zapytam czego Twój Beatko się nażarł? Bo mój też przechodził zabawę pt. "odkurzacz"

zbiera namietnie każdy włos czy sierśc i inne tego typu paskudztwa. Wtedy zostawiłam szufelke ze smieciami i zapomniałm o niej....... az wstyd mi o tym mówic ale moze ku przestrodze..... Teraz codziennym zajeciem jest zamiatanie pokoju w którym przebywa Zeus
    Beata

mój też "lubi" wlosy, ale nie nimi się załatwił

moj jak narazie jest na tyle maly ze go z terra nie wypuszczam bo by sie jeszcze gdzies zgubil no coz ma niecale 30cm a wiec smokiem to on narazie nie jest

A czym sie załatwił?? Meg?

Uprawnienia umieszczania postów