-
Brak apetytupe
Witam!!!!
Mam problem ze swoim legwanem, a mianowicie mój 1,5 roczny smok stracił apetyt. Od jakiegoś czasu konsumuje zaledwie znikome ilości tego co jadał wcześniej. Nie wiem jakie mogą być tego przyczyny i co należy zrobić w takiej sytuacji. Z góry dziękuję za opinie i rady.
Cebulek
-
Re: Brak apetytupe
Siemka za bardzo nie wiem czym to moze byc spowodowane, wiem ze czasem smoki tak maja przed lub z w czasie wylinki. Napisz cos wiecej o warunkach w jakich legwan przebywa moze ma za niska temperature otoczenia lub cos w tym stylu. Radze Ci takze poszperac troche w archiwum forum napewno znajdziesz tam cos dla siebie. Ponizej podaje linki ktore udalo mi sie wyszperac Zycze szybkiego powrotu apetytu.
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=5208&t=5208
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=7271&t=7271
Poszukaj dokladniej a napewno duzo znajdziesz
-
Witam Moj jest akurat w czasie wylinki i przed i teraz ma apetyt . Zjada tyle samo co zawsze , wiec moze to co innego.
Pozdrawiam
-
U mojego roznie to bywa brak apetytu w czasie wylinki tez nie zawsze wystepuje ale czasem sie zdazy i z tego co wyczytalem na forum to dosc czeso tak bywa, choc wcale nie upieram sie ze to dlatego. To po prostu takie pierwsze najprostrze rozwiazanie jakie przyszlo mi do glowy.
-
Mój leguś przez ponad rok miał tylko raz brak apetytu i to w bardzo przykrej dla mnie sytuacji....... po tym jak "bawił" sie w odkurzacz..... czy Twój leg nie ma dostępu do rzeczy niezjadliwych które mógłby zjesc? Czy prawidłowo sie wypróznia?
Beata
-
a tak z ciekawości zapytam czego Twój Beatko się nażarł? Bo mój też przechodził zabawę pt. "odkurzacz"
-
zbiera namietnie każdy włos czy sierśc i inne tego typu paskudztwa. Wtedy zostawiłam szufelke ze smieciami i zapomniałm o niej....... az wstyd mi o tym mówic ale moze ku przestrodze..... Teraz codziennym zajeciem jest zamiatanie pokoju w którym przebywa Zeus
Beata
-
mój też "lubi" wlosy, ale nie nimi się załatwił
-
moj jak narazie jest na tyle maly ze go z terra nie wypuszczam bo by sie jeszcze gdzies zgubil no coz ma niecale 30cm a wiec smokiem to on narazie nie jest
-
A czym sie załatwił?? Meg?
Uprawnienia umieszczania postów