Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Jak mam zacząc?

Re: Jak mam zacząc?

napewno aby uniknac takiej choroby ktora ma moj legwanik obecnie kup swietkwke 5.0 (ok 60zl) do tego zwykla lustrzanke w sklepie ekektycznym (ok 4 zl) no i kabel grzewczy (ok 30 zl) jezeli masz juz gotowe terra to do tego trza dodac jeszcze odpowiednia sculke (ok 15 zl) a jesli chodzi o roslinki to obetnij mamie pare lisci ze sztucznych kwiatkow i bedziesz mial dekoracje nie wsadzaj zywych bo ci je legi zje Pozdrawiam i zycze udanej chodowli.

polux
    Guest

Do hodowli dobrze się najpierw przygotuj. Ja swojego kupiłem bo był ładny zwierzak. Dużo musiałem czytać ale uważam, że i tak moje wiadomości są jeszcze marne.
    hej

Gościu, miałeś za radą Marblo poczytać PODSTAWOWE rzeczy dotyczące hodowli legwana, a Ty za chwilę pytasz co jest potrzebne do terra.. poprostu ręce opadają poczytaj najpierw, tam naprawdę jest wiele napisane
    Miłej lektury

Danian
    Guest

Dowiedzialem sie juz co na początek ! ale jak mam zrobic terra na lega jak niewiem co mam tam wpakowac ! Dzieki za pomoc MalY to sie napewno przyda.Pozdrowionka paps

a do tego doszedłeś? oto linka na dowód, że jednak można gdzieś przeczytać co wpakować do terra: http://www.legwanzielony.com/index.php?txt=2
    Możesz zadawać pytania typu co jest lepsze czy torf czy piasek czy kamienie na dno terra, lub która lampa jest lepsza, ale nie pytaj CO TRZEBA WŁOŻYĆ DO TERRARIUM

Jeszcze raz dokładnie poczytaj - http://www.legwanzielony.com/index.php?txt=2 . Jeśli informacje te będą niewystarczające, dawaj konkretne pytania, czego nie wiesz ( i co nie jest tam napisane ). Hodowla legwana daje wiele satysfakcji, ale wymaga czasu, poświęcenia i trochę nakładów finansowych. Miej świadomość co z malucha wyrasta po 3-4 latach. To jest duży problem dla ludzi, którzy myśleli, że zostanie im taka mała, śliczna , zielona jaszczurka, a wyrasta smok wielkości warana nilowego :-))) . Pozdrówko! Rysiek

Danian
    Guest

Tak?? Hmmm.. to co jest lepsze kamienie czy kora ???

Ja mam zmielony kokos . To taka sprasowana cegła, którą się moczy i ona pęcznieje do kilkukrotnej swojej objetości. Jeśli kamienie to nie małe, bo legwan może połknąć i jest problem. Pozdrówko! Rysiek

Opadaja, opadaja ......... (((

A ja sie nie moge doczekać kiedy mój będzie taki duży , choć mój mąż jest z lekka przerażony

Uprawnienia umieszczania postów