Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Jak mam zacząc?

Mieszany widok

Danian
    Guest

Jak mam zacząc?

Chce sobie kupic lega i niemam pojęcia od czego zacząć ! Pomocy!!!

Re: Jak mam zacząc?

Witaj!
    Najpierw zacznij od przeczytania a wrecz nauczenia sie na pamiec tego co jest napisane tu:

http://www.legwanzielony.com/

i tu:

http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1

Nastepnie dobrze sie zastanow czy to nie jest chwilowy zapal i jestes zdecydowany poswiecic zwierzakowi spora czesc swojego czasu, nie tylko przez pierwsze tygodnie jego pobytu u Ciebie. Nastepnie przygotuj mu najlepsze lokum jakie jestes w stanie mu zapewnic i (oczywiscie zgodne z jego wymogami). Mysle ze to na poczatek powinno wystarczyc a jesli cos ominalem to napewno inni zaraz uzupelnia braki . Zycze przyjemnej lektury i powodzenia w ewentualnej hodowli.

Danian
    Guest

Chodowalem juz zwierzęta w wieku 5 lat i sobie radzilem a 6 lat temu kipilem sobie fretke która zmarla pod koniec tych wakacji i mam nadzieje ze z legiem se poradze.

Przeciez ja nigdzie nie napisalem ze kiepski z Ciebie hodowca lub ze sobie nie poradzisz z hodowla legwana, po prostu zapytales od czego zaczac to odpowiedzialem. Nie chcialem aby moja odpowiedz wydala sie jakaz zlosliwa lub cos w tym stylu.

Danian
    Guest

Rozumiem. Dzieki za odp. moze ktos jeszcze mi cos doradzi ?????

Jak juz sie zdecydujesz to -- zycze powodzenia w hodowli To wspaniale zwierzaki ale potrzebuja duzo uwagi i cierpliwosc. Ja mojego legwana mam rok i wiem ze na nakarmieniu i sprzatnieciu w terrarium sie nie konczy. Na przyjecie do domu legwana trzeba sie przygotowac .Poczytaj co Ci napisza bardziej doswiadczeni i tak jak pisal Marblo , czytaj strony o legwanach nawet po enty raz . Ja ciagle wracam do tych wiadomosci i zawsze znajduje cos nowego. Pozdrawiam

wazna jest wiedza to podstawa a po drugie musisz sie liczyc z tym ze legwana nie karmi sie raz na tydzien tylko codziennie i wymaga stalej opieki wiec pomyslk czy jestes mu to w stanie zapewnic licz sie tez ze legwan moze wymagac nakladow finansowych np choroba lepiej nad tym pomyslec od razu niz pozniej zalowac jego kupna ale to nie musi sie zdazyc jezeli bedziesz sie nim dobrze opiekowal zycze powodzenia i przyjemnosci z hodowli

Danian
    Guest

Dzieki za rady.Napewno je wykorzystam . W poniedzialek lece kupic jakąs ksiazke o legach .Mam nadzieje ze znajde taką!!!

Danian
    Guest

A wlasnie ! Czy to prawda ze wiekszosc zwierzat egzotyucznych jest "wycinana"ze swch naturalnych srodowisk w celu sprzedania ich?

Danian
    Guest

Jaki potrzebuje sprzet do terrarium z legiem? Jesli mozecie to wymiencie po kolei i mniej wiecej jakie sa tego ceny. z góry dziekuje

Uprawnienia umieszczania postów