-
Sepia... jak ja podawac???
na tarce sie bardzo kruszy a polamac na kawalki chyba sie nie da... zdradzcie swoja metode na podawanie sepii mlodemu chodiwcy
-
Re: Sepia... jak ja podawac???
hehehehe wydam ci moj sekret: bierze sie i nozem tnie na wiorki (takie jak kokosowe, tylko szersze) wiedz, ze ta umiejetnosc jest dana tylko wybrancom!!!
-
aha dzieki ale smiac sie odrazu nie musisz, to ze ty to wiesz to nie znaczy ze all maja wiedziec!
-
ja mam sepie dla ptakow i nie wiem dlaczego nie polskiego opisu do niej dlatego nie wiem co z nia sie robi, a posiekac na kawalki jej nie mozna bo sie strasznie kruszy.... moze wy ja w wodzie wczesniej moczycie czy jak???
-
Double ma tylko słoneczne podejście do życia, taka jej uroda wewnętrzna, ale to spoko Double ))) na tarce ścieraj tylko miękką część sepi, możesz też zmielić ją w np. młynku do kawy lub innym, dobrze się ją też skrobie nożem. Pozdrawiam!
-
nie, ona ma być podana na sucho w postaci proszku , wiórek, lub startej.
-
Moja metoda: najpierw łamanie na trochę mniejsze kawałki, potem zmielenie w młynku do pieprzu. Łączę pozdrowienia.
-
przecież sepię się bez problemu ściera na tarce, na najmniejszych dziurkach
-
juz wiem all dzieki ludziska starlem mu juz i olozylem w miseczce starlem tez czesc na duzych oczkach aby mial troszke wieksze kawalki ale nie wieksze od kokosowych
-
Siemanko
W jakich ilosciach podajecie Sepie?
Pozdrowienia
Uprawnienia umieszczania postów