Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sepia... jak ja podawac???

Sepia... jak ja podawac???

na tarce sie bardzo kruszy a polamac na kawalki chyba sie nie da... zdradzcie swoja metode na podawanie sepii mlodemu chodiwcy

Re: Sepia... jak ja podawac???

hehehehe wydam ci moj sekret: bierze sie i nozem tnie na wiorki (takie jak kokosowe, tylko szersze) wiedz, ze ta umiejetnosc jest dana tylko wybrancom!!!

aha dzieki ale smiac sie odrazu nie musisz, to ze ty to wiesz to nie znaczy ze all maja wiedziec!

ja mam sepie dla ptakow i nie wiem dlaczego nie polskiego opisu do niej dlatego nie wiem co z nia sie robi, a posiekac na kawalki jej nie mozna bo sie strasznie kruszy.... moze wy ja w wodzie wczesniej moczycie czy jak???

Double ma tylko słoneczne podejście do życia, taka jej uroda wewnętrzna, ale to spoko Double ))) na tarce ścieraj tylko miękką część sepi, możesz też zmielić ją w np. młynku do kawy lub innym, dobrze się ją też skrobie nożem. Pozdrawiam!

nie, ona ma być podana na sucho w postaci proszku , wiórek, lub startej.

Moja metoda: najpierw łamanie na trochę mniejsze kawałki, potem zmielenie w młynku do pieprzu. Łączę pozdrowienia.

przecież sepię się bez problemu ściera na tarce, na najmniejszych dziurkach

juz wiem all dzieki ludziska starlem mu juz i olozylem w miseczce starlem tez czesc na duzych oczkach aby mial troszke wieksze kawalki ale nie wieksze od kokosowych

Tusipek
    Guest

Siemanko

W jakich ilosciach podajecie Sepie?

Pozdrowienia

Uprawnienia umieszczania postów