Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Cieżkie poczatki

Czeladzian
    Guest

Cieżkie poczatki

a wiec bardzo chciałbym miec sowjego legwana mam pozwolenie kase i oglonie wszysko cacy ale jest problem jak ma byc wyposazone takie terrarium przeczytałem juz artykuł na tej stronie odwiedizłem pare zoologicznyhc iwszyscy mowia co innego pomóżcie mam akwarium 100l i z tego chce zrobic terra prosze opiszcie co ma sei znajdowac w takim terr najbardziej interesuje mnie sprawa oświetlenia jak coś to dajcie znać na gg z góry dzięki

Re: Cieżkie poczatki

100 l to nie wiem czy nie za malo zalezy jaki legwan bedzie duzy al nawet jak bedzie mial 25 cm to wystarczy na ok miesiac (chociaz i tak za malo) w terra powinny byc jakies konary do wspinania, sztuczne roslinki (bo zywe zostana zjedzone lub zniszczone), basenik, podloze, swietlkowka UV, lampa ktora bedzie ogrzewala (np. lustrzanka za ok 3 zl) jezeli woda w baseniku bedzie za zimna przyda sie kabel grzewczy pod basenikiem, to chyba wszystko jak o czyms zapomnialem to sory a jak cos pomylilem to poprawcie ja tez jak kupilem lega to mialem 100 litrowe akwarium ale na drugi dzien juz musialem powiekszyc bo to nie starczalo a leg mial 24 cm ale sie rozpisalem - nudzi mi sie aha jeszcze przyda sie termometr i higrometr pozdrawiam

__DAWID__
    Guest

WIEC 100 LITROW TO ZAMALO JAK NA LEGWANA I TO NIEOSOWOJONEGO NJEST ZA MALE NAJLEPIEJ ZBUDUJ SAM TELARIUM Z SKLEIKI SZYB I ZAMONTUJ 3 LAMRY Z KLOSZAMI MUSZA BYC .PIERWSZA KWOKA DUGA NOCNA I 3 KTORA BEDZIE WYTWARZAC UV UVB
    JA MAM OSOBISCIE SPROWADZANO Z NIEMIEC LAPE SPECJALNA DO LEGWANOW ALE SPYTAJ SIE KTORA BEDZIE DOBRA WAZNE BE LEGWAN NIEBYL ZESTRESOWANNY TO JEST NAJWAZNIEJSZE

nocna powinna byc wtedy jezeli w nocy masz za zimno ja mam bez tej zarowki na tyle cieplo ze nie potrzebuje nocnej zarowki

Też nie używam w nocy oświetlenia ( nocnego ) bo temperatura w terrarium wynosi 21-22 stopnie. Ewentualnie mam dwie grzałki w podłożu ( 2x25W ) dzięki którym podnosi się wilgotność i temperatura w razie potrzeby. Pozdrówko! Rysiek

Czeladzian
    Guest

a powiedzcie czy naprawde te 100l to na poczatek za mało???

MataManX
    Guest

za mało w tym terra to sobie agame możesz potrzymać a nie lega

Młoda kobieta to znaczy ile lat )) bo nie piję ...

właśnie też się zastanawiałam ile lat może mieć taka kobieta )))))
    Zwłaszcza widząc wiek MataManx'a

To ja juz sie nie wypowiadam na ten temat. Dla niektorych jestem babcia.Hmmmmm
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów