-
Cieżkie poczatki
a wiec bardzo chciałbym miec sowjego legwana mam pozwolenie kase i oglonie wszysko cacy ale jest problem jak ma byc wyposazone takie terrarium przeczytałem juz artykuł na tej stronie odwiedizłem pare zoologicznyhc iwszyscy mowia co innego pomóżcie mam akwarium 100l i z tego chce zrobic terra prosze opiszcie co ma sei znajdowac w takim terr najbardziej interesuje mnie sprawa oświetlenia jak coś to dajcie znać na gg z góry dzięki
-
-
Re: Cieżkie poczatki
WIEC 100 LITROW TO ZAMALO JAK NA LEGWANA I TO NIEOSOWOJONEGO NJEST ZA MALE NAJLEPIEJ ZBUDUJ SAM TELARIUM Z SKLEIKI SZYB I ZAMONTUJ 3 LAMRY Z KLOSZAMI MUSZA BYC .PIERWSZA KWOKA DUGA NOCNA I 3 KTORA BEDZIE WYTWARZAC UV UVB
JA MAM OSOBISCIE SPROWADZANO Z NIEMIEC LAPE SPECJALNA DO LEGWANOW ALE SPYTAJ SIE KTORA BEDZIE DOBRA WAZNE BE LEGWAN NIEBYL ZESTRESOWANNY TO JEST NAJWAZNIEJSZE
-
nocna powinna byc wtedy jezeli w nocy masz za zimno ja mam bez tej zarowki na tyle cieplo ze nie potrzebuje nocnej zarowki
-
Też nie używam w nocy oświetlenia ( nocnego ) bo temperatura w terrarium wynosi 21-22 stopnie. Ewentualnie mam dwie grzałki w podłożu ( 2x25W ) dzięki którym podnosi się wilgotność i temperatura w razie potrzeby. Pozdrówko! Rysiek
-
a powiedzcie czy naprawde te 100l to na poczatek za mało???
-
za mało w tym terra to sobie agame możesz potrzymać a nie lega
-
Młoda kobieta to znaczy ile lat )) bo nie piję ...
-
właśnie też się zastanawiałam ile lat może mieć taka kobieta )))))
Zwłaszcza widząc wiek MataManx'a
-
To ja juz sie nie wypowiadam na ten temat. Dla niektorych jestem babcia.Hmmmmm
pozdrawiam
Uprawnienia umieszczania postów