-
Re: Mam poważny kłopot :]
Najpierw zdaj egzamin z matematyki! 150X100X150 to jest 2250 litrów i dla legwana wystarczy! Bardziej martwi mnie twój brak doświadczenia w hodowli jaszczurek.
Zapewniam cię, że jest to bardzo trudne, pracochłonne i kosztowne hobby. Wszelkie zaniedbania w żywieniu i hodowli skończą się np. paraliżem kończyn lub śmiercią legwanika. Ja swoją przygode z jaszczurkami zaczynałem od gekonów toke - Tobie też radzę.
-
pies i legwan nie stanowią problemu ( wiem z doświadczenia) )) Pozdrawiam!
-
nie można zdobyć doświadczenia bez prakytki ... Moje zdanie jest takie. Terrarium o tych wymiarach wystarczy dla małego lega i jeśli poczytasz opis, faq i pochodzisz po forum, popytasz, to nie jest to aż tak straszne jak piszą )) Każdy z nas popełnił w swojej hodowli jakiś błąd ( to raczej normalne - większy lub mniejszy), ale własnie tak zdobywa się doświadczenie. Jeśli zadbasz o wszystko co piszą w opisie i faq-u, dostosujesz się do rad innych, to nic strasznego się nie stanie, a hodowla da ci dużo radości i satysfakcji. I nie martw się brakiem doświadczenia w hodowli legwana, bo po to jest to forum i my ( inni opiekunowie legów ), by pomagać w zdobywaniu go innym )) Pozdrawiam!
-
-
Witaj Meg )) Mam psa ( owczarek szkocki ) i dwa legwany ( są u mnie od małego ). Jeśli są warunki to nie ma problemu. A dla legwana nowego jest bez różnicy czy widzi psa, czy człowieka ... wróg to wróg i stres jest taki sam. Dlatego zaleca się zasłanienie terrariów w 3/4 by ograniczyć bodzce dochodzące z zewnątrz. I to też tylko moje skromne zdanie )) Pozdrawiam!
-
ej nie osmieszaj się 150cm/150cm/100cm to jest 225 litro a nie 2250 ! lol, umiem sie obchodzić ze zwięrzetami, lecz niestety mam za małe doswiadczenie z jaszczurkami bo nigdy wczesniej nie mialem, ale sobie poradze, wieze w to, jeżeli chodzi o psa to jest w innym pokoju ! pozdrawiam wszystkich i dziękuje za pomoc !
-
ej nie osmieszaj się 150cm/150cm/100cm to jest 225 litrów a nie 2250 ! lol, umiem sie obchodzić ze zwięrzetami, lecz niestety mam za małe doswiadczenie z jaszczurkami bo nigdy wczesniej nie mialem, ale sobie poradze, wieze w to, jeżeli chodzi o psa to jest w innym pokoju ! pozdrawiam wszystkich i dziękuje za pomoc !
-
weź kalkulator i policz
-
Ja cieeee a 2+2 jest 5 może i dobry z matemtyki nie byłem ale .... hm może tak weż sobie akwarium pomierz ścianki zobacz co Ci wyszło a potem zalej to wodą :-) Jak rozbijesz szklaną ścianę tera i Ci zaleje tylko podłogę to znaczy że to było 225L a jak zaczniesz pływać w mieszkaniu to sam się przekonasz że to 2250L. Ja tam nie sprawdzam bo bym odpłynął ;-)
Moje tera ma wymiary ~250/100/200 nie do końca tak dokładnie bo dno tera jest na wysokości pół metra więc ten pierwszy wymiar troszki przesadziłem no ale bynajmniej tyle mi miejsca w pokoju zajmuje.
-
o ja ty to masz problem mam akwarium z rybkami wymiary 70/30/40 to jest 72 litry, to akawrium o wymiarach 150/100/150 jest o 2150 itrow ( cos kolo tego ) mniejsze ?
albo może akrwarium 70/30/40 to jest 720 litrów z tego co wiem to w sklepie kupowłem 72 litry a nie 720 !
Uprawnienia umieszczania postów