-
Re: Mam poważny kłopot :]
10 dm2 to 1 litr czyli 7x3x4=84l a nie 72l wiec 15x10x15=2250 tak wypada, wiec jak jest zle to ja nic nie mowilem
-
Kriqs ma racje terrarium o wymiarach 150x150x100 to jest 2250 L , troche matematyki panowie . Mozna to tak policzyc- 150cmx150cmx100cm= 2250000cm szesciennych. jeden litr ma 1000cm szesciennych wiec terrarium ma 2250L
pozdowienia
-
Dobra sorry coś mi sie nieźle pomieszało sory jezeli kogos uraziłem ale ( hhmmm) nawet nie wiem dlaczego sie pomyliłem gdy usiadłem i chwile pomyslalem uznalem ze mjelisice racje ! a miałem z matematyki piątke :P ( ale w topa ) nara i podzrówka dla wszystkich chodowców legwaników oraz w rzeczy samej legwaników !
-
aVe
Skoro sie pomyliłem o około 2000 litrow to teraz wiedząc dokladnie pytam sie o to co gdy zakladalem temat, czy to nie jest za duże terra dla małego gadzika (-:
Czekam na odpowiedziec jeszcze raz podrawiam o_O PaPa
-
Witam matematyczne kółko dyskusyjne ))) Twoje terra będzie ok, jak pisałem już wyżej. To od Ciedie zależy czy go i w jakim stopniu oswoisz, a nie od wielkości twrrarium ( choć zaleca się dla małych osobników terraria mniejsze, dlaczego ? niech inni napiszą ))) ) U mnie legwany od małego były w terrariach średniej wielkości czyli 160x150x60 cm i 150x110x60 i było ok. Pozdrawiam!
Co do psa też spoko. Podaj mi maila, a wyślę Ci fotkę jako podkładkę do tego co piszę.
-
-
Jacku ja tą fotkę mam i potwierdzam to co piszesz :-). To kwestia przyzwyczajenia legwana i to od małego. Mój na psy reaguje tak, jakby był w stanie pokonać nawet dobermana czy bulteriera :-). Nie miał jednak od małego kontaktu z jakimkolwiek " futrzakiem". Pozdrówko! Rysiek
-
ok, dzięki mój e-mail daredevil#five.eu.org | pozdrawiam papa
-
dajcie ta fotke
-
Ja miałem trójkę, ale jeśli chodzi o takie pierdoły jak pomnożenie trzech liczb przez siebie i odjęcie trzech zer to mimo upływu lat jeszcze sobie radzę!!!
Uprawnienia umieszczania postów