Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Groszek z puszki?

karolina2
    Guest

Groszek z puszki?

Mam pytanko czy legwany moga jesc groszek z puszki?? lub fasole:>? (tam jest sol)

Re: Groszek z puszki?

nieeeee roslin straczkowych nie powinno sie podawac zolwiom ani legwanom bo powoduja wzdecia i problemy z zoladkiem. tym bardziej z puszki! (jakies konserwanty, sol, ocet blablabla)

groszek i fasolka zielona lub czerwona owszem jako dodatek moze byc ale raczej surowa lub lekko podgotowana. Z puszki nie ponieważ jest tam sól i konserwanty.

Ja podaję świeżą fasolkę szparagową, nasiona innych gatunków fasolki, groszku i bobu . Są żródłem białka roślinnego. Oczywiście wszystko drobno posiekane i często wymieszane z tartą marchewką ( na surowo ). Pozdrówko! Rysiek
    Ps. Z puszki nie polecam. Jak napisała Nika, jest sól i konserwanty.

dr Robert
    Guest

Liście wszelkich fasoli i groszku też są niezłym pokarmem.

michał nierodzik
    Guest

bomkaaaaaaaa pusci hahaha lepiej nie dawaj
    pozdrawiam legwanistów!!

O liściach nie pisałem tym razem, bo już nieraz były wymieniane jako dobry pokarm. Gucio dostaje od wiosny do jesieni wszelkie liście roślin strączkowych, ale także strączki i nasiona ( posiekane ). Zimą sadzę fasolkę i jest również chętnie zjadana . Mały legwan Diablo ( Marblo go ma ) też chętnie częstuje się liśćmi fasolki w czasie odwiedzin większego brata-Gucia :-))). Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów