Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: czy moze byc bambus?????????

karolina2
    Guest

czy moze byc bambus?????????

Mam takie pytanko !!ostatnio pojawily sie w sklepach:"mlode bambusiki" male drzewka ...bardziej przypominajace samo lodyge!!!zastanawialam sie czy moznby bylo wlozyc taka rosline dp terrarium!!!w sumie to roslina tropikalna!!nie trzeba wsadzac jej do ziemii, wystarczy co 2tyg. zmieniac wode w koreczku(w ktorym znajduje sie korzen)!!!czy ktos moze doradzic????nie chcialabym otruc mojego legwana!!!!

MON@
    Guest

Re: czy moze byc bambus?????????

Karolino ja taką roślinkę posiadam w terrarium mojego legwana i on jej nie je. Z tego co wiem nie jest ona trująca.
    Tutaj jest zdjęcie:
    http://terrarium.com.pl/forum/downlo...zarciuszek.jpg
    to po lewej stronie w biało-niebieskiej miseczce to bambus ))

MON@, a to co zwisa to co to za roślina?

MON@
    Guest

Nika ta co zwisa )) to niestety sztuczna roślinka, ale za jest ona ulubioną roślinką mojego pupilka )))

dzieki, a tak ładnie wygląda...

Wygląda jak prawdziwa - ładna. Pozdrówko! Rysiek

Nika a próbowałaś Ficusa Pumila? nie jest trujący a rośnie szybciej niż leg go zjada ;-)

Dzięki Korsakow, muszę tylko poszukać w nwcie jego zdjęcia bo nie wiem jak wygląda.

Nie szukaj zdjęcia Nika!, Bywasz w katowickim Obi? To te małae roślinki po 3,5,7 zł ( w zalezności od wielkości doniczki) na których pisze "Ficus Pumila" ;-)

Polska nazwa to ponoć Fikus Pnący

P.S. jest też odmana o dwukolorowych lisciach ale jej nietoksyczności nie jestem pewnien ;-)

bylam wczoraj w OBI i mam juz tego fikusa. Teraz czekam az sie go namnozy odpowiednia ilosc

Uprawnienia umieszczania postów