-
Re: jakie podloze ?
Heh, wtrące sie do waszej rozmowy, dobrze?
Sztuczna trawa, owszem ładnie wygląda, ale strasznie ciezko sie ją czysci.
Zauwazylem, ze niektorzy mylą pojęcia "kostka kokosowa" i (mielone) "włokno kokosowe".
Kostka, to po prostu pocięty w nieduze (ok 1cm^3) szesciany kokos.
Natomiast włokno kokosowe, to jest to pęczniejące, sprzewawane w takich "ceglach"
Pozdrawiam.
-
Papec7, napisz gdzie kupujesz tą kostkę. dzięki
-
Ja jestem za sztuczną trawą. Ładnie sie prezentuje i wcale jej sie ciezko nie czysci.
-
Dlatego, że w tych "cegłach" napisałem "kostka" :-) . To miałem na myśli. Ogólnie jest to trochę podobne do torfu. Pozdrówko! Rysiek
-
Że Ty się załatwiłaś UV to wiem :-))). Twoja legwanica ma się dobrze w co nie wątpię i jest śliczna... Pozdrówko! Rysiek
-
hmmm narazie tylko ja raz kupowalem a jest to w Myslowicach tak jak sie jedzie na gielde od Siemianowic, ulicy nie pamietam ale znajdziesz w panoramie firm, tam chyba jest tylko ten jeden zoologiczny jak nie zapomne to jutro poszukam adresu i podam
-
Kokos jest też do kupienia w sklepie ogrodniczym jako tzw. substrat kokosowy, używany jako podłoże dla roślin. Kupuje sie tego trochę więcej, ale relatywnie taniej niż w zoologiku (nie pamiętam dokładnie, ale spore opakowanie - tak na oko jakieś 6 kostek z zoologika - kosztuje dwadzieścia kilka zł.) Łączę pozdrowienia.
-
ja też polecam sztuczną trawę, bezpieczn dla lega, i bardzo łatwo. wbrew temu io tu niektórzy piszą się ją czyści (po prostu wkładam ją pod prysznic i silnym strumieniem wody zmywam wszystkie nieczystości)
-
Ja 1 rok temu chciałem zakupić sztuczną trawę a zakupiłem bardziej miękką wykładzinę w kolorze zielonym - b. łatwo się ją myje i szybo się suszy w/g mnie jest to b. dobre podłoże, łatwo jest o czystość w terra. Polecam. Sztuczna trawa była dosyć niewygodna w dotyku - dosyć twarda i kłująca, ale nie wykluczone że można znaleźć bardziej miękką szt. trw.
Pozdrawiam
Robert & Żaba (leg)
Uprawnienia umieszczania postów