-
Legwan chory HELP ME!
Sluchajcie jest sprawa legus mi choruje ma ta wydzieline ropna i mu leci z pyszczka i jedna powieke juz zamyka pomocy wie ktos jakie leki mu podac co zrobic zeby powstrzymac ta gowniana chorobe mam go juz 4 lata i tu nagle to ja sie zabije jak go strace !
-
Re: Legwan chory HELP ME!
Skontaktuj się jak najszyciej z dr Zajączkowskim, to naprawdę godyny polecenia spec
Oto Jego nr: 0606 838 - 300
Pozdrówki!
-
Napisz dokładniej jaka wydzielina mu z pyszczka leci i co z tym okiem. Czy zamyka je bo jest zaropiałe ? Rysiek
-
Napisz z jakiego miasta jesteś, to bedzie wiadomo, gdzie szukać weterynarza.
Pozdrawiam
Ewa
-
jestem z Nowej Soli woj Lubuskie sluchajcie leci mu taka maź oko zamyka troszeczke ma otwarte moze to jest zapalenie jamy ustnej ja nie chce go stracic pomozcie
-
Piszesz trochę chaotycznie. Trudno zrozumieć co dzieje się z okiem. Tylko się zamyka czy też jest zaropiałe i dlatego powieki się sklejają. Pyszczek możesz przemywać wodą utlenioną ( chodzi o usunięcie tej kleistej mazi ) , a jeśli oko też ropieje legwanicy mojej znajomej zastosowaliśmy z powodzeniem Neomycynę - maść do oczu stosowaną u ludzi. Jest do kupienia w aptece, ale chyba na receptę. Jeśli Ci na legwanie zależy wskazana i tak wizyta u weterynarza. Pozdrówko! Rysiek
-
Nieciekawie!!! Jeśli zdecydujesz się na podróż do Wrocławia - daj znać telefonicznie. Myślę, że poza leczeniem miejscowym potrzebna będzie ogólna terapia antybiotykowa. Oby nie zgnilec pyska!
-
Jeśli zgnilec pyska, czego sam nie stwierdzisz, przemywanie wodą utlenioną i iniekcje z terramycyny ( antybiotyk 25-50mg/kg) w ciagu 3 dni. Jeśli inaczej się leczy proszę mnie poprawić dr. Jarku . Ja mam takie informacje. Powodzenia ! Rysiek
-
-
co Ty za bzdury wypisujesz ????!!!!
Uprawnienia umieszczania postów