-
Re: patyczaki- prosze o pomoc i opinie o patyczakach
Hehe, ja zaczynalem od patykow, i mam teraz weza i gekona Patyczaki i straszyki są bardzo fajne jak na początek, bo nie są bardzo wymagające
-
straszyki są ładne i ciekawe polecam australijskiego bo liściec olbrzymi to trochę za trudny jak na początek :P
-
Drogi snake'u
Jeżeli uważasz że patyczaki są nudne i że uporczywie srają po szybach to jesteś w błędzie
A więc ludzie którzy uważają że zwierzątko domowe ma się szybko ruszać, srać wielkie kupy jak kije bejsbolowe i być takie że jak do nich podejdziesz i weżmiesz je na ręke to mają cię kąsać żebyś wylądował w szpitalu to są konkretne niedoroby antyintelektualne!!!
Do tego srania to jeżeli jeszcze nie straciłeś wzroku to patyczaki nie robią takich wielkich batonów żeby tżeba było codziennie czyścić terra
nie wszystkie patyczaki są proste w hodowli ( jeśli jesteś taki mądry to hoduj sobie p. Seratipes)
a pozatym są miłe małe i takie kochane
Poprostu konkretne niedoroby ( ja nic nie sugeruje ) nie polecają hodowli patyczaków bo są nudne, srają i są nie efektowne
NAWET NIE WIESZ CO TO ZA RADOCHA GDY CI KOPULUJĄ, SAMICA SKŁADA JAJKA I BEZPROBLEMOWO PRZECHODZZĄ WYLINKI!!!
Wrrrrrrrr
Zdenerwowałem sie
-
nie dość, że jesteś kobietą o imieniu kamil, to jeszcze ludzi na forum niedorobami nazywasz.. polecam hodowlę p. murinusa(oczywiście nie początkującym) - jest o wiele ciekawsza...
-
Post o wyższości świąt Wielkanocnych nad świętami Bożego Narodzenia ))).
-
Kiedyś hodowałem patyki. Polecam na początek. W sumie są ciekawe i mają wiele zalet: nie trzeba ich karmic, dobrze znoszą niską wilgotność, nie uciekają jak sobie takiego postawisz na biurku, powiesisz na ścianie lub polozysz na ramieniu. Praktycznie w ogole nie wymagają terrarium, a co najwazniejsze wyglądają identycnzie jak patyczaki (upodabniają sie do nich, tak dobrze, ze są prawie niedostrzegalne w gąszczu patyczaków)
Niestety mają powazną wade. Praktycznie nie rozmnazają sie w niewoli i prawie wszystkie osobniki pochodzą z odłowu.
Wkrótce planuje tez rozpocząć hodowle kamienia polnego (mam juz spore stadko rozpłodowe). Te jednak ze względu na dośc skryty tryb zycia i powolny wzrost, polecam tylko cierpliwym terratystom. Nie są wymagające, więc w zamieszkują prawie kazdy biotop. Ostatnio coraz bardziej wypierają ze srodowiska naturalnego tzw. żywe kamienie (Litops).
-
TAK trzymaj sqqter, jestem z toba i sadze o patyczakach to samo !!
PEACE
-
Patyczaki może są wolne, ale świeżo wyklute straszyki australijskie mają niezły czas na setkę . Już wiele razy ściągałem zwierzynę z sufitu.
Co od polemiki o wyższości gado-pajęczaków nad patyczakami uważam to za idiotyzm. Każdy ma swój gust i może lubić i hodować co mu się podoba. Każda hodowana grupa ma swoje "trudne gatunki", każdą można opisać jako "zwierzęta siedzące, żrące i srające po szybach". To ostatnie to prawda, bo zajmowałem się już różnymi owadami, pajęczakami, krocionogami, płazami, gadami i każde zwierzę może podejść pod taką kategorię
Więc jeszcze raz mówię taka dyskusja jest bez sensu i najlepiej skwitował to dr Robert.
-
Jakie ziomy, ludzie takie cos powinniscie, zlatwiac na GG a nie smiecic forum, proszę Nooka o skasowanie tych postów o ile tu zzagladnie, Łysy, przeklinanie na forum jest zabronione przez regulamin forum....
-
dobra odblokuj mnie i pogadamy na spokojnie
Uprawnienia umieszczania postów