Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: czy wasze legi same wracają do terra?

czy wasze legi same wracają do terra?

ostatnio zaczełem wypuszaczać swojego legusia na spacery po pokoju, czy jak wypuszczcie legi to one same wracają do terra? kiedy "zmarzną" mój robi stałą trase na firnke i do samej góry i tam siedzi czy zamontowac tam jakiś mini promniennik dla niego?

Re: czy wasze legi same wracają do terra?

Teraz w lecie noce są ciepłe więcnie zmarzną. A jeżlei chodzi o wracanie to mój wraca sam jak zobaczy wszystko w pokoju co nowego słychać.

pozdrawiam

moj juz nie byl w terraium od... hym...chyba marca
    siedzi non stoper w pokoju, ostatnio po domu go puszczam i siedze z nim w ogrodzie...zalozylem nawet "temat na temat" wlasnie ypuszczania Igu! zapraszam http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=8012&t=8012

a co do wracania do terra...nie, mojego Draka zawsze musze samemu zanosic bo mimi ze ma duze terra(200x180x60), jednak woli caly pokoj

Moj sam wybral swoje ulubione miejsce - kuchnie, domyslam sie dlaczego, poniewaz okna w kuchni sa od wschodu i sloneczko rano juz grzeje Jak byl mniejszy wygrzewal sie na parapecie w sloneczku i upatrzyl sobie szafke w kuchni wszedl tam na te filizanki i nie dal sie juz wyciagnac tak mu sie to miejsce spodobalo i do tej pory to miejsce jest jego ulubionym, ktorego broni zębami i pazurami. Ma tam zainstalowana UV. Pochodzi troche po mieszkaniu i biegiem szybko tam zmyka pewnie dlatego, ze kuchnia jest dobrym obserwatorium wiele rzeczy sie w niej dzieje Terarium, ktore jest w pokoju nie polubil.

Pozdrawiam
    [gadzinka]

Moj polubil swoje duze "terrarium" M-4 z balkonem. W malym raczej spedza tylko noce.

ja mam swojego lega od kilku dni ale wczoraj leżąc na wersalce pusciłem go żeby zobaczyć gdzie pojdzie było już pozno i poszedł do terra wlazł na sciane i położył sie spac dziś również pochodził sobie troszke i poszedł sam do terra

Gucio wraca sam i jak jesteśmy w domu terrarium ma uchylone na tyle, żeby mógł wyjść kiedy chce. Powrót do terrarium zależy od pogody. On czuje kiedy jest słońce i chce na balkon. Siedzi tam godzinami, a gdy jest pochmurno i zimno pozwiedza mieszkanie i dość szybko wraca do terrarium pod promiennik. Pozdrówko! Rysiek

problem Rysiu w tym że jak ja mojego malca wypuszcze na pokój to on idzie od razu w jedno miejsce na firane, wspina się na samą góre i już tam zostaje... zasypia itd... nie ma najmniejszeco zamiaru wracać do domku ;-)

Mój obecnie duży, a kiedyś malec Gucio robił dokładnie to samo. Pierwsze były duże juki, które stały koło okna a z nich na firankę. Tam pod karnisz i trzeba było go ściągać samemu, bo nie chciał zejść. Teraz nawet nie próbuje się wspinać bo chyba zdaje sobie sprawę, że firanka ani kwiat nie utrzyma ponad 5 kg :-))). Teraz te juki są w sam raz dla Diablo Marcina. Niekiedy wpadnie na trochę i jego leguś tam siedzi.

Uprawnienia umieszczania postów