Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: grzebień mojej Zielonej :/

Re: grzebień mojej Zielonej :/

Do meg : Udało ci oswojic swoja legwanice jezeli tak to ile czasu ci to zajelo ?? I jak myślisz ile zajmie mi oswojenie mojego jak poświecam mu dziennie z 3,5 godziny (w tym czasie jest na mojich rękach)
    p.s Jak widzialem zdjecia Legwanów w swojim srodwisku to musze powiedziec że po pierwsze mialy mniejsze kolce na grzbiecie i nie powyginane (cale i proste) a także byly ze 100% zielensze (moze jest to spowodowane brakiem ruchu i za duza iloscia pokarmu zwierzecego ale nie mam zielonego pojecia)

Witaj Arture!
    Nie jestem w stanie ocenić ile zajmie Ci oswojenie Twojego zwierzaka..
    Jeśli czytałeś troszkę na temat legwanów, to napewno wiesz, że każdy ma inny charakterek..
    Mi oswojenie mojej zajęło duuuużo czasu..
    Z terra po raz pierwszy wyjęłam ją po ok. 7 miesiącach..
    Teraz mam ją już dłuższy czas i jest okazem maxymalnie łagodnego i oswojonego legwana
    Życzę Ci CIERPLIWOŚCI, wszysko przyjdzie z czasem i pamiętaj:
    NIC NA SIŁĘ !!!

Pozdrówki!

meg11 w poprzednim poście napisałam od czego najczęściej zależy kondycja grzebienia. Co sie tyczy Twojego legusia - sama wiesz najlepiej w jakiej jest kondycji
    Wiem z wlasnego doswiadczenia, ze grzebien po urazach mechanicznych (np. złamania lub grzybica) juz nie odrasta a jezeli juz to wyrastają bardzo małe wyrostki.

W załączniku grzebień legwana żyjącego na wolności.
    Pozdrawiam
    [gadzinka]

... jeszcze jedna fotka

Meg nie obraz sie, ale bez badania (sondowania) nie mozesz byc 100% pewna, ze Zielona to samica. No chyba, ze juz jajka znosila, w koncu ma 3 lata.

Jak dla mnie to 100% samica przypatrzcie się jej policzkom i porównajcie z Robalem są praktycznie w tym samym wieku. Samiec ma zdecydowanie większe te pseudo policzki. Szkoda że nie wstawiłem fotki gdzie bardziej widać głowę z profilu. Zresztą pstryknę fotke i wam pokażę.

Pzdr.
    Seb

Oto profil :-)

Bombowy ten grzebień ! Niestety po mechanicznych urazach tak jak Gadzinka napisała nie odrasta on już taki piękny. Już niewiele rośnie. Gucio zniszczył sobie tak pierwszy kolec i jest on dużo krótszy co widać w załączniku. Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów