Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Ząbki legwanów :)

Re: Ząbki legwanów :)

no pewnie że mają. ja kiedyś przyczytałem że stan zdrowi jaszczurek sprawdza się między innymi sliłą ścisku szkęk i po tym jak wykorowałem swojego malca z MBD to go troszkę podrażniłem zeby mnie dziabnał i maleństwo 43 cm długości przebiło mi skure w kilku miejscach.. ślady jak po szpilach. Gorsze jest od zębów to że on jak już chwyci to "szarpie" łbem na boki prze 43 cm lega to jeszcze nic ale przy 150!

Ja też "doświadczyłam" ząbków Spikiego podczas karmienia z ręki.. Oj, bolało!!!!! ]:->

Korsakow masz rację ! Nie tyle boli ugryzienie ( zostawia ślady jak po szpilkach ) ale to ugryzienie połączone z szarpaniem na boki. To rozrywa skórę i rany są bolesne. Meg, te ząbki na początku nie mają kształtu takiego jak na fotce. To biała na wpół przeźroczysta chrząstka wzdłuż miejsca gdzie spodziewasz się ząbków. Wyraźny ich kształt pojawia się nieco później, chociaż Gucio ma wyraźne , pojedyncze zęby od wieku 3 lat, czyli już rok do tej pory. Nikt tu nie ściemnia. Daj jej paluszek do ugryzienia, a może nawet nosek :-))). Zobaczysz, że ma ząbki ! Pozdrówko! Rysiek

Witam ponownie
    Nie chcę się z Wami droczyć, ale.. moja dorosła legwanica, naprawdę nie ma zębów.. baa.. nie ma nawet ich zaczątków, siedziałam dziś nad nią i czekałam, aż otworzy pyszczka.. otworzyła i ..wieeelkie nic, oprócz różowego mięska..
    Pozdrówki!
    ps.mam się czym niepokoić????

oXcros
    Guest

hi !
    to moze juz przeżyła duzo wiosen i najwyrzszy czas jej wstawic proteze )) pzdr

Meg,
    a czy probowalas otworzyc jej buzie i wsadzic palec? Zabki sa spiczaste jak u rekina wiec moze ich nie widac ale latwo mozna je poczuc...
    a co do czucia to mialem te przyjemnosc (hehe) byc ugruzionym w noc - prawie nie poczulem tylko strasznie zaczal mi krwawic- tak jakby przeciety zyletka

Tomku, moja Zielona by mnie nie ugryzła.. jestem o tym święcie przekonana
    Bardzo uważnie się przydlądałam jak miała otwarego dziobka i nie ma tam rzadnych ząbków
    Pozdrówki!

Może przy karmieniu Cię ugryzie. Gucio też nie gryzie złośliwie, ale poznałem uścisk jego szczęk podczas karmienia. Boli...Pozdrówko! Rysiek

Ależ optymizm z Ciebie tryska Ryśku)))
    Pozdrówki!

Chcesz się przekonać o ząbkach ? Jeśli ich nie widzisz, a są , to jedyny sposób :-))) Pozdrówko! Optymista Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów