Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: zachoawnie lega a pogoda

zachoawnie lega a pogoda

Czy zauważyliście, jaki wpływ na zachowanie waszych gadzinek ma pogoda? Szczególnie wahania ciśnienia?
    Od pewnego czasu obserwuję u mojej samicy znaczny spadek aktywności przy tak niskim ciśnieniu jak teraz. Portafi przeleżeć cały dzień na półce w terra i nawet jej sie nie chce zejść do miski. I tak przez dwa, trzy dni...
    Przy wysokim ciśnieniu natomiast trudno ja utrzymać w terrarium. Jak tylko je otworzę, to wyłazi i cała chata jej!!! Wszędzie jej pełno!!!
    Czyżbym hodował meteopatkę ? )

Janusz

Re: zachoawnie lega a pogoda

jaszczurki tak mają (niewiem jak węże), a nawet moje karliki, że kiedy jest ładna pogoda i słoneczko, a one nawet tego nie widzą, to są żywsze, a kiedy jest deszcz albo chmury, to się nie ruszają i śpią. to chyba oczywiste u każdego zwierzęcia, człowieka też ;-))))))

a moja Zielona, bez względu na pogodę zawsze leży przez całe dnie w swojej półce..
    Pozdrówki!

I NIE SHCODZI JESC ?? ;]]]]] TO FAJNO :PPPP

nie musi schodzić, bo ma podawane pod pyszczka..
    Pozdrówki!

Inka@
    Guest

Meg piszesz o półce..... czy ona jest hodowana bezterraryjnie? A moze to o półke w terra chodzi?

no litości!! oczywiscie ze chodzi o połke w terrarium.... bez przesady :>

Inka@
    Guest

Dlaczego takie oburzenie ?? Czy wszyscy maja legusie w terra? Opisywane sa 2 metody terrar.i bezterr. dlatego zapytałam. Ok wiecej o nic chyba tu nie zapytam.

A moja nie ma "podawane cdo pyszczka" i też nie schodzi (( No chyba, że poczuje mocno głód. Dziś zlazła z półki dwa razy. Za każdym razem odrobinę podziubała w miskach i wlazła z powrotem na półkę. Jedyne ruchy, jakie wykonuje na tej półce, to wygodne układanie się: raz na lewą stronę, raz na prawą... Czekam na WYŻ!!! Już wolę ściągać z regału z książkami ))

Witam, nie wiem Beata dlaczego Double na ciebie tak naskoczyła, bo:
    1) nie wie jak ja hoduje zwierzaka
    2) pytanie było skierowane do mnie..
    No cóż może jej się coś pomyliło..
    W każdym bądź razie moja legwanica tylko śpi w terra i to też nie zawsze, a na codzień jest tak, że zapalam jej swiatło w terra po nocy, a ona wyłazi na fotel i wchodzi do pobliskiej półki w regale a ja biegnę na wydział..
    Pozdrówki!

Uprawnienia umieszczania postów