-
Winorrośl
Czy legwany moga jeśc winorośl.Rośnie cosik takiego u mnie na balkonie i ni e iwem czy mu podac czy nie.Tyle ze to nie jest winogrono nie ma żadnych owoców.Pozdrawiam
-
Re: Winorrośl
To zależy co rosnie u Ciebie na balkonie. Niestety nie jestesmy jasnowidzami. Winorośl to nazwa krzewu którego owoce nazywamy winogronami. Liście winorośli sa swietnym pokarmem dla legwanów.
-
Tak wiem ale na tej roslince nie ma owoców ( winogrona),a ludzie nazywaja to winoroślem
-
To pewnie winobluszcz rośnie na twoim balkonie.
-
jak nie masz pewności co to jest, to najlepiej legwankowi tego nie dawaj i będzie po problemie..
Pozdrówki!
-
sorks ale nie wiem czy nie mówisz o bluszczu pospolitym o łac. nazwie Hedera helix który obrasta wiele bloków choć ładnie wygląda- z tego co wiem bluszcz jest roslina wykorzystywaną w lecznictwie ale jest lekko trujący nie wiem jaki ma wpływ na zjadające je zwierzęta ale nie polecałbym tego pokarmu a nawet pilnował bym pupila.
w załączniku jest zdjęcie. Być może sie mylę i można podawać bluszcz gadom -czekam na rozwinięcie tematu.
-
niestety fotka nie wlazła ale podaje stronke na której masz to zdjęcie
http://www.grzyby.pl/rosliny/gatunki/Hedera_helix.htm
-
Chodzi mi o winobluszcz piecioklapowy tak zwane dzikie wino.
Bo raczej bluszcz pospolity nie rośnie tak okazale w mieście i dla legwanów raczej nie nadaje się.
-
To nie to tamto jest zielone ale tak czy siak nie bede mu serwował.Pozdrawiam i dizeki za odp
-
Te zdjęcie przedstawia winobluszcz w porze jesiennej, w lecie ta roślina ma zielone liście.
Uprawnienia umieszczania postów