Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: kameleon czy co ... :)))

Re: kameleon czy co ... :)))

Spike też ciemnieje na słoneczku, a po wejściu do terrarium staje się zielonkawy. Przy okazji jego nowe terrarium, a właściwie jego połowa :-) (nieco ciemne zdjęcie ale jest już późno)

pozdrawiam

Słuchaj Meg to ze w innych okolicznowsciach nie nadyma twoj Legwanik worka to nic złego tak mi sie wydaje przynajmniej a to ze nie kiwa głową a kiedys kiwał to tym bardziej - Legwany kiwia głową na swoim terrytorium to pewna cecha terytorializmu i wydaje mi sie ze wiekszosc osfojonych legwanów tego nie robi zbyt często a nawet wcale... a co do worka to zazwyczaj robia to dla łapania słońca a normalnie noszą go luznie...

Pozdro ;]

Może właśnie dlatego, że są młode i soczystozielone - żadne inne, wszystkie prawie jednakowe, bez zróżnicowania barw osobniczych. Nie wiem, może to kwestia braku "przystosowań" do szybkich zmian metabolizmu, dostępności odpowiednich barwników w skórze czy też "silniejsza potrzeba soczystozieloności" - z tego, co się pisze młode w naturze żyją w niższych, gęstych i bardzo zielonych partiach drzew.
    Ale tak naprawdę, to nie mam pojęcia...

Dzięki wielkie )) Pozdrawiam !

Masz w 100% racje Rysiu. Przepraszam, ale nie doczytalem - zmeczenie robi swoje! Poprostu wypisalem wszystkie mozliwosci. Przepraszam

Nie ma za co :-))) Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów