Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: A+E przemycenie :P

Mieszany widok

oXcros
    Guest

A+E przemycenie :P

hi
    jak sam temat wskazuje mam problemik z przemyceniem witaminy A i E poniewaz one sa w płynie (tłuszczu) to szafir nie chce ich jeść, a w proszku niema posmarowałem mu dzisaj liscie od dołu, ale nie zjadł ich potem namoczylem w tym kielki nic... wiec probowałem mu to podac w jablku po troszku w 1 kawałku jabłka nic nawet nie ruszył (a wszystko inne zjadł) wiec juz mi sie pomysły skonczyły Sypnijcie pomysłami )

Re: A+E przemycenie :P

Tak jak kombinujesz robisz to dobrze. Nie wiem co najbardziej lubi Twój legwan, ale ja mojemu podawałem witaminy w proszku i wapno między dwoma plasterkami banana, moreli, brzoskwini, arbuza itp. Zjadał bez problemu, ale początki też były trudne ;-). To cwane bestie. Pozdrówko! Rysiek

oXcros
    Guest

no własnie w tym problem tkwi ze wyczuwa A i E wszedzie a reszte witaminek i wapń zjada bez problemu nawet jak lerzy sobie pyłek na lisciach ;( i juz nie wiem

p.s.
    najbardziej lubi jabłko

U mnie sprawdził się skropiony witaminami banan.

A co lekarz na białą plamę na ogonie?

oXcros
    Guest

hi
    powidział ze to obtarcie spowodowane transportem i po 2 - 3 wylinkach zejdzie

p.s.
    moj legwanek juz ma wynike i dzisaj mu z ogonka szchodzi i faktycznie ta biała plama robi sie coraz bardziej zielona a te ciene kropki z grzbietu znikaja tez

pzdr

oXcros
    Guest

hi pomoglo z banenem zjadł ))) bez problemu THX

pzdr

Bardzo dobrze, że udało się go przekupić bananem. Tylko nie dawaj go w zbyt dużych ilościach, np. zarezerwuj go tylko do dawania witamin, bez podawania później jeszcze w sałatce - co za dużo, to nie zdrowo, jak ktoś niedawno powiedział. I ciesze się, że te plamy to nic groźnego. Łączę pozdrowienia.

oXcros
    Guest

) tak wiem zły stosunek CA : P ))))) dostal 4 plasterki dzisaj tydzien przerwy i znowu 4 a potem morze sie przyzwyczaji do witaminek to ogranicze banana do minimum pozdrawiam

Spróbuj to zrobić z morelą. Ma lepszy stosunek Ca-P. Pozdrówko! Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów