-
-
Re: Nie je za dużo ???
Nie masz sie czym martwic. Legwan zje tyle ile potrzebuje. Najwazniejsze aby mial ciagly dostep do jedzenia swiezego.
Co do wagi - 100 g, czy nie pomyliles sie ? 60 cm leg chyba wiecej wazy.
Mój ma 95 cm i wazy ok 1 kg.
-
no moze troszke moze z 200g ale 400g nie przekracza napewno
pzdr
-
oXcros, waga legwana powinna decydować w doborze ilości wapnia i witamin , ale jeśli chodzi o ilość jedzenia to powinny być zachowane proporcje - liście ok. 80%, kiełki , warzywa, owoce to pozostałe 20%. Sama ilość jedzenia to indywidualna sprawa danego osobnika i jego apetytu. Legwan ma mieć stały dostęp do urozmaiconego pokarmu i zjadać ile chce. Tym, że dużo je nie musisz się martwić, a wręcz przeciwnie, powinieneś się cieszyć! Poczytaj jakie problemy miał misieek . W naturze też nikt mu nie mówi " nie jedz". Je ile chce i tak powinno być . Pozdrówko! Rysiek
-
hi
proporcje sa zachowane, diete ma urozmaicona, a co do wagi to bede w pon u weta to go dokładnie zwaze bo nieposiadam takiej wagi co wazy mniej od kg
p.s.
wypusciłem go dzisaj na codzienny 1h spacer po mieszkaniu i dzisaj zacza sie wszedzie wdrapywać, na szafe na komode na pufy itp.. (to normalne u legow) ale dzisaj skoczyl z wysokosci okolo 1m i mam pytanko: Czy nic sobie niezrobi jak bedzie skakał na parkiet ????
pzdr
-
Różne mogą być skutki, a szczególnie jeśli kości są odwapnione. Postaraj się ograniczyć mu karkołomne wyczyny. Wolność jak najbardziej, ale pod kontrolą ! Pozdrówko! Rysiek
-
moj tez skacze (skakal)z roznych mebli zawsze sie to konczylo bez zadnych obrazen raz spadl z monitora zachaczyl sie o kable i musial tak niefortunnie upasc ze polamal lape, teraz juz nie daje mu wchodzic na cos z czego moze miec problem potem zejsc jestem 5 razy bardziej czujny (szkoda ze dopiero teraz)
Uprawnienia umieszczania postów