-
-
Re: Płec mojego legwana :)))) (nareszcie jest)
raczej mały oX, niż mała oXa. A na ogonie pod tym białym łuski są? Pozdrawiam! I jeszcze raz gratuluję pięknego zielonego.
-
nie martw się że dużo je. Je tyle ile musi bo rośnie :-))) oj urośnie.
-
A moze to pozostalosc po bialej czesci kupki (stala frakcja moczu), ktora zrobil jeszcze nie u Ciebie. Najlepiej byloby to sprobowac zmyc woda, ale skoro jest u Ciebie od wczoraj to i tak ma wystarczajaco duzo stresu. Poczekaj kilka dni, wstaw mu zbirniczek z woda. Jak do niej wejdzie i ja sie nie myle, to sie samo splucze.
Ps. A smoczek jest rzeczywiscie fajniutki. Jakies imie?
-
no przeciez staralam sie ))
-
wstawiłem mu taka jakby kuwete, wszedł bez problemow ale nie zmył tego... po prostu biała skora, w karzdym razie mam wizyte w środe w klinice małych zwierzat wiec sie wszystko wyjasni...
Jacku - no własnie nie zabardzo ;( wyglada to jak zamglona skora
pozdrawiam
-
p.s.
a to nie jest przypadkiem grzybica skory >>>??<<< !
-
OXcros wreszcie doczekałeś się zwierzaka ! Witamy w gronie legwaniarzy :-))). Ja nie podejmę się określenia płci z tych fotek, ale o tej białej plamie mogę tylko tyle napisać, że Gucio ma na ogonie jedno takie miejsce z którego skóra schodzi właśnie wtedy gdy już jest cały po wylince . Wygląda to jak biało-mleczne łuski na powierzchni ciała ok. 4x6 cm. Następnie gdy nadchodzi wylinka wiele miejsc robi się szare , a to miejsce jest zielone. I tak na zmianę.Tak ma od początku jak go kupiłem. Będziesz u weterynarza to on napewno odróżni wylinkę od grzybicy. Nie martw się . Teraz jak najmniej stresu dla gadzia, a papu ile będzie chciał. Pozdrówko! Rysiek
-
a mnie sie wydaje ze to Samiec
-
Uprawnienia umieszczania postów