-
TOFU dla lega....
witam
tofu nie zaszkodzi legwanowi ???
wkoncu to białko roslinne bo roslinne ale białko. czy nie bedzie miał po nim takich samych objawow co po białku zwierzecym ???
pozdraiwam
p.s.
nie kasowac tematu !
-
Re: TOFU dla lega....
łupss sie 2 razy walneło :PPP sorry
pzdr
-
Białko to budulec ciała. Dużo białka ma wspomniana soja jak również rośliny strączkowe. W okresie wzrostu legwana białko jest jak najbardziej potrzebne, ale nie pochodzenia zwierzęcego. Z białka soi owłosionej, poddanego fermentacji, otrzymuje się roślinny ser znany pod różnymi nazwami, np. miso, tofu. Ma duże własności odżywcze i ze względu na to, że pochodzi od roślin Gucio dostaje ten serek w małych ilościach. Kiedyś Marysia pisała o serku tofu. Gucio może jej podziękować :-))). Pozdrówko! Rysiek
Moim zdaniem może on stanowić jedynie dodatek do diety bogatej w liście. OXcros, liście i jeszcze raz liście, a potem reszta. Niech Twój legwan ( i wszystkie inne) korzysta z nich do późnej jesieni. Zimą znowu będzie krucho.
-
-
OXcros czy Ty wszystko będziesz z legwanem robił na gramy, milimetry, luxy, ml ?! Ja daję mu np. w tygodniu 3-4 plasterki serka takie 3x3cm gr. 1,5mm :-). Następnie serka nie widzi np. 3 tygodnie bo nie po drodze było mi do sklepu. Za jakiś czas znowu kupuję paczkę i tak samo daję, aż się skończy. Jeśli wagę mojego legwana podzielisz przez wagę swojego młodego i z serkiem zrobisz proporcjonalnie to samo to może legwan nawet tego kawałka nie zobaczy. Daj mu co jakiś czas plasterek, dwa i już. Jeśli nie chcesz to nie trzeba wcale podawać, bo są inne naturalne rośliny które zaspokoją potrzebę na białko - wszystkie strączkowe. Pozdrówko! Rysiek
-
hi THX pzdr
-
a jeszcze jedno :PPPP
jaka nazwe ma ten serek i jakiej jest firmy....
bo tego pełno po sklepach ))))
pozdrawiam
-
Myślę, że firma nie ma tu żadnego znaczenia. Wybór należy do Ciebie.
-
hi
no niby tak... ale np. ja bede uwazał ze ten serek jest opowiedni a bedzie zły :0 wiec wole kupic ten sprawdzony
pozdrawiam
-
Ciekawe, co Twój leg będzie uważał...
Uprawnienia umieszczania postów