-
Do Ryśka :)
Witam, Ryśku mam do Ciebie pytanie, kupiłam niedawno ultra vitaluxa i chciałabym, żebyś mi napisał ile minut mam naświetlać moją zieloną i czy lepiej to robić rzadziej a dłużej, czy może krócej a częściej?
Raz już się opalałyśmy, było całkiem miło
Pozdrówki!
-
Re: Day Glo i Repti glo 5.0 :)
!!!!!!!!!! gdzie to kupiłaś ?? i za ile ? !!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrawiam
-
Hmm, jakby tu powiedzieć. Leguś mógłby ciut za mocno się opalić....
-
a jakie konsekwecje tego opalania ?? problemy ze skora ?
pzdr
-
OXcros, masz szalone pomysły ! Ani o tym nie myśl. Wypróbuj na sobie tak z 1 metra godzinkę lub dwie w promieniach Ultra Vitalux, a będziesz wiedział, dlaczego nie stosować u legwanów :-))). Żartowałem, to z kolei moja szalona myśl. Nie próbuj ! Rysiek
-
-
Re: Do Ryśka :)
Poopalał bym się z Wami, ale jesteście daleko :-))). Teraz na serio meg . Masz dużą samiczkę i naświetlanie może być stosowane co drugi dzień z odległości ok. 1 metra przez ok. 15minut. Ja tak naświetlam, ale to nie są aż tak istotne czasy i odległości , aby tego sztywno się trzymać. Jeśli to będzie ciut mniejsza lub większa odległość, albo trochę krótszy ( może lepiej dłuższy ) czas naświetlania to też nic się nie stanie. Ważne, aby to robić systematycznie. Ja Ultra Vitalux stosuję od początku i nie miałem świetlówki. Gucio wygląda na zdrowego więc chyba dla Twojego legwana te zasady będą odpowiednie. U młodych legwanów zalecane jest naświetlanie codzienne, ale po 10 minut. Pozdrówko! Rysiek
Ps. Jak się opalicie wrzuć fotkę :-)))))))))))))))))))))0
-
Nie był zbyt ładny ten konarek, ale to sosna-mimo przeciwwskazań. Do dzisiaj mam sosnowy konar i nic się nie dzieje. Był dobrze wyczyszczony i wysuszony. Pozdrówko! Rysiek
-
) A co do Ultravitalux to wiecie gdzie mozna ja kupic aktualnie ???
p.s.
rysiek odpisał bys na PW na terrarystyce.pl :PP
pozdrawiam
-
a mam jeszcze jedno pytanko co do was
opłaca sie zabezpieczac lampy przed legiem ???
pzdr
Uprawnienia umieszczania postów