-
Re: Czemu??!!
Terraryści - Terroryści ;-)
All's well that ends well :-)))
-
Dopiero teraz przeczytałem jaka się burza zrobiła. Nook wiem, że moje zdjęcia kiedyś dużo ważyły. Teraz już jeśli są, mieszczą się w limicie 100 KB. Nie sądzę, żeby fotki legwana z widocznymi wypustkami na karku, kolcami, gardzielą, gruczołami udowymi, oraz lampą Ultra-Vitalux, RTG złamania, porównaniem małego legwana ( Diablo ) do dużego ( Gucio ) , fontanny, budowy szklanego terrarium, konaru nic nie wnosiły na forum. Szczególnie jeśli chodzi o nowych terrarystów. Pisaliśmy już o tym na priva i uważam temat za zakończony. Ja kiedyś też zaczynałem od prostych i być może naiwnych pytań i tutaj uzyskiwałem na nie odpowiedzi, a nawet słowa krytyki. Po 4 latach opieki nad legwanem ( a nie jest to dużo ) wiem tyle, że mogę się z forum po prostu wycofać, bo pisałeś mi, że był czas, że pisałem najwięcej. Ja tego nie potrzebuję i swój czas mogę poświęcić na inne pożyteczne rzeczy, ale uważam, że kiedyś mi pomogli, więc teraz ja staram się pomóc innym. Jak zaczynałem nie było FAQ i tu przyznaję Ci rację. Weź jednak pod uwagę i wszyscy , którym powtarzające się pytania przeszkadzają to, że jeśli nie odpowiemy i ktoś się raz zrazi do nas już więcej nie zapyta. To bedzie krzywda dla gada, a nie właściciela. Nie każdy też musi się znać na sprawach komputerowych, aby odpowiednio kierować do galerii z fotkami. Jeśli zdjęcia tu umieszczane są uciążliwe zlikwidujcie te 2 załączniki. Będzie bez zdjęć, które i tak przesyłam osobom o nie proszącym na priva. Wyobraź sobie Nook, że takie są i coś im to daje. Chociażby to, że wiedzą co po kilku latach może z małego legwanka wyrosnąć. Czy uważasz, że to nieistotne ? Jak już kiedyś pisałem siedzę też na astronomii i przez takie kłótnie i kasowanie postów rozleciało się forum na teleskopy.pl i astrokrak.pl. Jest inne, ale czy to było potrzebne ? Ja burzy nie rozpętałem, ale napisz nawet na priva słowo, a nie będę Ci utrudniał życia i przestanę pisać. Alicja już przestała. Dziewczyna dawała konkretne rady. Może to wyjaśnisz, bo ja z grubsza wiem o co chodzi. Tym niemiłym akcentem kończę ten tydzień. Co do spotkania w Zoo było parę osób zainteresowanych tematem, oprócz tych które były obecne na spotkaniu. Pozdrówko! Rysiek
-
Zaczoł się nowy tydzień i na czas wszyscy zdążyli się pogodzić
POZDRAWIAM
ŻYCZE MIŁEGO TYGODNIA
Mam nadzieje, że prywatne posty przetrwają tydzień
Sorry za błędy
-
Rozejm - wczoraj była burzowa pogoda przynajmniej w Katowicach. Dawaj Nook nową grupę pt "Spotkania terrarystów" i tam będziemy się umawiać i opisywać spotkania itp.
Nika
-
Fatman napisał(a):
>
> OK rozejm. Sorki za to o zarabianiu, to bylo ponizej pasa.
> Sam siedze w branzy informatycznej i dobrze wiem, ze nie
> macie z tego kasy. Zwlaszcza, ze strona nie swieci sie od
> bannerow... Nook proponuje takie rozwiazanie - posty
> prywatne, takie jak moj do Niki, usuwaj po tygodniu, jak juz
> osoba do ktorej to bylo kierowane przeczyta. Miejsce na
> serwerze zostanie odzyskane, a adresat bedzie mogl przeczytac
> post. Jesli tak sie nie da, to ja sie z checia dostosuje i
> bede pisal na maila.
> Pozdrowienia dla osob, ktore tworza portal i dla wszystkich
> uzytkownikow
no to ok), co do zajmowanego miejsca to posty prawie nic nie zajmuja (no jesli brac pod uwage wszystkie - cale forum to wychodzi 50mb samego tekstu!!), chodziło o zdjęcia))
> PS. Nook co mam Ci dopisac do artykulu o egzotarium??
chyba koncowka protokolu byla nie pelna - nazwiska?
Dzięki ze przejżałeś na oczy, naprawdę ja mam klopoty zeby woogle uzyskac kase na oplaty, ale dzieki Sułkowi (biofil.pl) jakoś idzie, najsmieszniejesze jest to że mam super atrakcyjne oferty reklamy, serwis ma największą popularność w Polsce (ponad tysiac wejsc dziennie, z roznych IP) a w naszym internecie i tak trzeba sie dopraszac zeby ktos zechciał sie zareklamowac (wyj. patrz wyżej)
-
Rysiek napisał(a):
>
> Dopiero teraz przeczytałem jaka się burza zrobiła. Nook wiem,
> że moje zdjęcia kiedyś dużo ważyły. Teraz już jeśli są,
> mieszczą się w limicie 100 KB. Nie sądzę, żeby fotki legwana
> z widocznymi wypustkami na karku, kolcami, gardzielą,
> gruczołami udowymi, oraz lampą Ultra-Vitalux, RTG złamania,
> porównaniem małego legwana ( Diablo ) do dużego ( Gucio ) ,
> fontanny, budowy szklanego terrarium, konaru nic nie wnosiły
> na forum.
> Szczególnie jeśli chodzi o nowych terrarystów.
-- Czy ja tak napisałem ? Właśnie uważam że Twoje fotki bardzo są pomocne chodzi tylko o zwyklą oszczędność )), nic nie mam do tego co jest na nich przedstawiane, mam tylko coś do tego ile łącznie zajmuja (zajmowały?). Teraz miescisz sie w limitach - OK - chdozi tylko o to czy niemoglbys w postach odwolywac sie do zdjec ktore juz dawniej umiesiles? tylko o to mi chodzi ))). Do reszty nie mam zarzutów!
> Pisaliśmy już o tym na priva i uważam temat za zakończony. Ja
> kiedyś też zaczynałem od prostych i być może naiwnych pytań i
> tutaj uzyskiwałem na nie odpowiedzi, a nawet słowa krytyki.
> Po 4 latach opieki nad legwanem ( a nie jest to dużo ) wiem
> tyle, że mogę się z forum po prostu wycofać, bo pisałeś mi,
> że był czas, że pisałem najwięcej. Ja tego nie potrzebuję i
> swój czas mogę poświęcić na inne pożyteczne rzeczy, ale
> uważam, że kiedyś mi pomogli, więc teraz ja staram się pomóc
> innym. Jak zaczynałem nie było FAQ i tu przyznaję Ci rację.
> Weź jednak pod uwagę i wszyscy , którym powtarzające się
> pytania przeszkadzają to, że jeśli nie odpowiemy i ktoś się
> raz zrazi do nas już więcej nie zapyta. To bedzie krzywda dla
> gada, a nie właściciela.
-- napisalem ze udzielam pomocy na priw ))))), odsylam do opisów i FAQ nikt jeszcze mi się nie zraził )), faktycznie musi mi strasznie niezalezec na zwierzakach skoro tak robie. Na stronie głównej jest tez napisane czytaj archiwum czytaj faq, wielka szkoda ze ludzie nie umieja czytac albo im sie nie chce.
> Nie każdy też musi się znać na sprawach komputerowych, aby odpowiednio kierować do galerii z
> fotkami. Jeśli zdjęcia tu umieszczane są uciążliwe
> zlikwidujcie te 2 załączniki. Będzie bez zdjęć, które i tak
> przesyłam osobom o nie proszącym na priva. Wyobraź sobie
> Nook, że takie są i coś im to daje. Chociażby to, że wiedzą
> co po kilku latach może z małego legwanka wyrosnąć. Czy
> uważasz, że to nieistotne ? Jak już kiedyś pisałem siedzę też
> na astronomii i przez takie kłótnie i kasowanie postów
> rozleciało się forum na teleskopy.pl i astrokrak.pl. Jest
> inne, ale czy to było potrzebne ? Ja burzy nie rozpętałem,
> ale napisz nawet na priva słowo, a nie będę Ci utrudniał
> życia i przestanę pisać. Alicja już przestała. Dziewczyna
> dawała konkretne rady. Może to wyjaśnisz, bo ja z grubsza
> wiem o co chodzi. Tym niemiłym akcentem kończę ten tydzień.
> Co do spotkania w Zoo było parę osób zainteresowanych
> tematem, oprócz tych które były obecne na spotkaniu.
-- nie czytałeś chyba wszystkiego co pisałem (a 3/4 moich wypowiedzi by pasowało do Twoich zastrzeżen, cóz napisze jeszcze raz), dziwne ze to wyszło po prawie 2 latach dzialanosci serwisu, a ciagle jest tak samo, niezmiennie, wczesniej moze na jednym forum byla jakas dyskusja, ale tutaj rozpetalo sie pieklo . Co do postu o spotkaniu to przeciez jest.. dałem nawet linka
Spotkanie - chorzowskie ZOO / Autor: Nika
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=6800&t=6800 ???????
Alicja przestała pisac posty myslac ze ludzie pojda za nia na jej forum)), i dlatego że mnie nie lubi cóż ja płakać nie bede zwłaszcza że czasem pisała naprawdę wielkie bzdury (ale o niej nie chce rozmawiać to juz przeszłość która mam nadzieje nie wróci).
Jeszcze raz mowię, zdjecia wrzuce pod opis (jak to zrobilem wczesniej) i ludziom wystarczy dawac linki po co ciągle załaczac na forum i wgrywac te same zdjęcia! Nie widzisz że chce pomoc, zalezy mi ale cos nie widze zadnego zainteresowania z Twojej strony, przecież to by i Tobie ułatwiło życie.
-
-
Nook, wkońcu babą jestem, co nie
A brak dostępu do www.terrarium.com.pl naprawdę działało na mnie depresyjnie. Tak męczyłam gościa z AlphNetu, aż usunął stare Wasze IP i już mi wszystko działa.
Ale nie kasuj już naszych postów, daj się wygadać nam.
-
Nook na priva mi napisałeś m.in, że zdjęcia nic nowego na forum nie wnoszą więc dostosowałem się do tego i umieszczam jakieś sporadycznie do 100KB i nic więcej. Wcześniej nie miałem tej świadomości, że zajmuję Ci nimi 80% miejsca. Już się poprawiłem. Od dzisiaj wysyłam tylko na priva, jeśli ktoś będzie chciał. Zaoszczędzisz miejsca, a mi nie zależy, aby je umieszczać. Wydawało mi się wcześniej , że łatwiej coś pokazać na fotce niż opisywać na pół strony. Zresztą Marblo podał FTP i wiele z nich tam jest. Temat zdjęć uważam za zakończony. Co do Alicji to jak widzisz nie przeciągnęła ludzi od Ciebie na swoje forum , a są tacy jak ja, że piszą i tu i tam. W niczym mi to nie przeszkadza. Powód całkowitego jej odejścia znam i Ty też wiesz o co chodzi. Nieważne, nie jestem jej adwokatem. Jeśli chodzi o FAQ to też miałbym życzenie, żeby z niego korzystać, oraz z opisów potrzeb gatunków. Zwróć uwagę jednak na to, że dla nowej osoby zadającej kolejny raz to samo pytanie jest to czasem bardzo ważne, czy otrzyma odpowiedź. Sam nieraz sugerowałem korzystanie z funkcji "szukaj", ale nie od razu wszyscy zaskakują o co chodzi i wolą zapytać. Można to przecież skasować, ale powiedzmy za 2-3 dni, gdy napłynie kilka odpowiedzi , lub tak jak jest też praktykowane, że podaje się tej osobie link do poruszanego tematu. Czy to niewykonalne ? To samo jeśli chodzi o zdjęcia. Kasuj po 2 dniach i masz wolne miejsce. Post o spotkaniu w Chorzowie ukazał się i jest może dzięki tej burzy, która się rozpętała, a zanosiło się już na to jakiś czas. To kasowanie postów paru osobom już jakiś czas temu się nie podobało. Po burzy zazwyczaj jest świeższe powietrze i mam nadzieję, że na dłużej zaświeci słońce. Moje życie sam umiem sobie ułatwić i nie musisz o to dbać ;-). Pozdrówko! Rysiek
-
Nook, dlaczego uważasz, że ze mną będzie najgorzej ? Ja jestem bardzo spokojnym i pokojowo nastawionym facetem. Potwierdzą to Ci co mnie znają, a jak myślisz, że mnie byle czym zniechęcisz do tego forum to się mylisz :-))). Napisałem co mi leży na sercu i sprawa załatwiona. To z mojej strony. Pozdrówko! Rysiek
Uprawnienia umieszczania postów